Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

... ΕΡΤ - επιδρομή και ληστεία ...

*
Τυπολογίες
***
*

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τo ανταποδοτικό

Η υφαρπαγή του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ ξεκίνησε. Η απόφαση των Σίμου Κεδίκογλου, υφυπουργού Επικρατείας και Ασημάκη Παπαγεωργίου, υφυπουργού Περιβάλλοντος, δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης και ορίζει πως το 25% του ανταποδοτικού μεταφέρεται, απευθείας μέσω της ΔΕΗ, στο Λειτουργό Αγοράς της Ηλεκτρικής Ενέργειας! Μάλιστα αυτό το ποσοστό θα καθορίζεται ετησίως.
Η ΔΕΗ μάλιστα είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τον ΛΑΓΗΕ ΑΕ για τον αριθμό των κατόχων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας που οφείλουν να καταβάλουν το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ.
***
Ετοιμάζονται προσφυγές

στο ΣτΕ και στο Ευρωδικαστήριο

Πολλαπλώς προβληματική είναι η ρύθμιση που προωθούν Τρόικα και Κυβέρνηση, και ήδη υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ευρωδικαστήριο.
Έγκυροι νομικοί, και άνθρωποι που έχουν γνώση των ευρωπαϊκών ζητημάτων παρατηρούν πως η απόφαση περί μεταφοράς του κονδυλίου των 75 εκατ. ευρώ στην ΛΑΓΗΕ ΑΕ δεν είναι νόμιμη για δύο λόγους. Δεν μπορεί ο πολίτης να πληρώνει εισφορά για να βλέπει ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα και τα χρήματα αυτά να μεταφέρονται σε άλλες δραστηριότητες και μάλιστα ιδιωτικές.
Οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν και να διεκδικήσουν να μην πληρώνουν το σύνολο του ποσού των 4.24 ευρώ το μήνα, παρά μόνο εκείνο που αφορά στην ΕΡΤ.  Δηλαδή, αν η Τρόικα επιμένει να ενισχύσει την ιδιωτική  εταιρεία, τότε στο λογαριασμό της ΔΕΗ πρέπει να αναγραφεί νέος κωδικός, υπέρ ΛΑΓΗΕ. Υπάρχει και ζήτημα και για την ίδια τη ΔΕΗ, η οποία μέσω των λογαριασμών της θα εμφανίζεται να ενισχύει τους ανταγωνιστές της, οπότε και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, εκτός από την ΕΡΤ θα μπορεί να καταθέσει προσφυγή
Δεύτερο και εξίσου σοβαρό η διάθεση των 75 εκατ. ευρώ σε μια ιδιωτική εταιρεία και σε δραστηριότητα που δεν έχει σχέση με την ΕΡΤ, συνιστά, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία «κρατική ενίσχυση» και θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Το 2008 ήταν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με ερώτησή τους απέτρεψαν τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην κοινή, υπό σχεδιασμό, εταιρεία με τα ιδιωτικά κανάλια, όπου θα υπήρχε διάθεση του ανταποδοτικού τέλους, θέτοντας αντίστοιχα ζητήματα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*



............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου