Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

... το καμπανάκι του αγγελιοσήμου χτυπά ...


*
Ανασυγκρότηση
***
*
Συνέχεια στην επιστολή
Τσουπαρόπουλου από τις "Τυπολογίες"
*
Μάλλον δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή στην επιστολή του προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ("Ανασυγκρότηση" 2-8-2012) και οι "Τυπολογίες" επανέρχονται.
Και εύλογα αναρωτιόμαστε γιατί δεν αντέδρασαν άμεσα οι επαγγελματικές ενώσεις στην επιστολή αυτή; Να υποθέσουμε ότι φταίει η καλοκαιρινή ραστώνη;
Όπως και να 'χει όμως το καμπανάκι χτύπησε για την τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό ...
Κύριοι, των επαγγελματικών ενώσεων, πλησιάζει η ώρα των εσόδων αποκλειστικά από τις εισφορές των μελών ...
Ας προσέχατε ...

"Τυπολογίες"
Καβγάς για τον έλεγχο του αγγελιοσήμου
Τη διακοπή της χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών ενώσεων από το αγγελιόσημο επισείει ως κίνδυνο ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Κώστας Τσουπαρόπουλος. Αιτία της επιστολής του που είναι γραμμένο σε έντονο ύφος είναι ο καβγάς που ξέσπασε ανάμεσα σε συνδικαλιστικές ενώσεις και ασφαλιστικό ταμείο των ΜΜΕ για την εσωτερική μετάθεση δυο υπαλλήλων που πληρώνουν οι ενώσεις από το τμήμα ελέγχου αγγελιοσήμου στα επιδόματα ανεργίας. Όπως αναφέρει ο Κ.Τσουπαρόπουλος οι συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΑ έστειλαν οργισμένες επιστολές στη διοίκηση του ταμείου διαμαρτυρόμενες για τη «μετάθεση» των μελών τους, κι έτσι προέκυψε η αντίδραση του. Το βέβαιο είναι πως η αποψίλωση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ από προσωπικό και η άρνηση της τρόικας να προσληφθούν έστω και εργαζόμενοι με σύμβαση εργασίας, έχει μεταθέσει το πρόβλημα στις ενώσεις και το ταμείο που καβγαδίζουν στα συντρίμμια του. Όπως επισημαίνει ο Κ.Τσουπαρόπουλος «δύο μόνον εργαζόμενοι του Τμήματος Αγγελιοσήμου (από τους 25) παρακλήθηκαν – και αποδέχθηκαν – να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκτός του στενού πυρήνα του Μηχανισμού.  Ένας στα επιδόματα ανεργίας των δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, τα οποία πενταπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2009 (σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στον Τύπο είναι αυτή τη στιγμή άνεργοι).  Και ένας στον έλεγχο των δαπανών υγείας για να καλυφθούν γενικότερες ανάγκες του Αυτοτελούς Τμήματος Υγείας που υπηρετεί 10.000 ασφαλισμένους του Ταμείου, δημοσιογράφους του περιοδικού τύπου και τεχνικούς».
Τα στοιχεία που δίνει είναι σοκαριστικά, σε αντίθεση με άλλες δηλώσεις του, υποστηρίζει πως πλέον οι μισοί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, είναι άνεργοι ενώ τον Αύγουστο αναμένεται να προσέλθουν στο ταμείο πάνω από 1500 άνεργοι για να λάβουν τη βεβαίωση για την απαλλαγή τους από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Η αντίδραση των ενώσεων να συνεχιστεί η μετάθεση των δυο υπαλλήλων κατά τον κ. Τσουπαρόπουλο οφείλεται «αφενός στους αβάσιμους φόβους ορισμένων μελών σας – εργαζομένων στο Αγγελιόσημο, ότι θα παγιωθούν καταστάσεις.  Και αφετέρου οφείλεται ενδεχομένως σε μικροπαραταξικές σκοπιμότητες που δυστυχώς απέκτησαν προτεραιότητα στην συνδικαλιστική σας ατζέντα, έναντι του βουνού των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του Τύπου».
Ειδικότερα για το αγγελιόσημο ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ λέει πως «οι μελέτες που κατά καιρούς γίνονται από κρατικές υπηρεσίες και αρχές για την ύπαρξη ή μη του πόρου του Αγγελιοσήμου (καθώς θεωρείται ότι «βαρύνει την επιχειρηματικότητα», ενώ είναι πάγια θέση μας ότι καλύπτει και υποκαθιστά εργοδοτικές και κρατικές εισφορές κοινωνικής ασφάλισης) προβλέπουν κατάργηση ή μείωση του Αγγελιοσήμου, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο.  Όλες, όμως, οι μελέτες συντάσσονται με την άποψη ότι πρέπει να παύσει η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών ενώσεων των ΜΜΕ από τον πόρο του Αγγελιοσήμου». Πρακτικά δηλαδή επισημαίνει το γεγονός ότι δεν λίγο καιρό οι συνδικαλιστικές ενώσεις δεν θα παίρνουν μερίδιο από το αγγελιόσημο! Προσθέτει επίσης πως η απόφαση του Γ. Κουτρουμάνη για την πρόσληψη των 20 υπαλλήλων δεν εγκρίθηκε από την τρόικα και οι περίπου 25 υπάλληλοι με STAGE που υπηρετούσαν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Λέει ακόμη πως αν δεν επιτευχθεί η μετάταξη 20 μονίμων υπαλλήλων στο ταμείο, τότε θα δημιουργήσει εταιρεία για την παροχή αυτών των υπηρεσιών αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χαθούν οι θέσεις εργασίας των συνδικαλιστικών ενώσεων!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου