Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ: ... προ των πυλών η πτώχευση ...

*
ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
***
*

Κίνδυνος πτώχευσης για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ !
Στοιχεία σοκ παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ Κώστας Τσουπαρόπουλος στα μέλη των ΔΣ των σωματείων ΜΜΕ στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για νέα μείωση συντάξεων και επικουρικών συντάξεων.
Από το πρώτο κούρεμα των αποθεματικών του ασφαλιστικού ταμείου, από τα περίπου 2,2 δισεκατ. ευρώ που είχε το ΕΤΑΠ -ΜΜΕ σε κρατικά και άλλα ομόλογα επήλθε απώλεια της τάξης του 80%. Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δηλαδή έχασε περίπου 1,5 δισεκ. ευρώ ενώ για το 2012 υπάρχει πρόβλεψη ζημιών κατά 10 δισεκ. ευρώ. Την ίδια ώρα το ταμείο έχει απώλεια εσόδων από το αγγελιόσημο και τις εισφορές των εργοδοτών κατά 70%!
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε πολύ σύντομο χρονικά διάστημα οδεύει σε πτώχευση!
Μια λύση που φαίνεται να δίνει πρόσκαιρη λύση στο πρόβλημα είναι η ένταξη των εργαζομένων δημοσιογράφων στα ιντερνετικά sites στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Μια ακόμη πρόταση που το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν έχει εξετάσει είναι να δίνουν εισφορές στο δημοσιογραφικό ταμείο οι αυτοαπασχολούμενοι συντάκτες που αμείβονται με δελτίο παροχής. Αντί δηλαδή να δίνουν υποχρεωτικά εισφορές στο ΤΕΒΕ, ένα ταμείο που δεν έχει καμία σχέση με τον κλάδο, να πληρώνουν την ασφαλιστική εισφορά τους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου