Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

... ο Σαμαράς, η ΝΕΡΙΤ και ο διχασμός της ΕΣΗΕΑ ...

*
Ανάποδες στροφές
***
*

Ξύπνησε η ΕΣΗΕΑ

Πρώτη φορά η ΕΣΗΕΑ, με τη σημερινή ανακοίνωσή της, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, καυτηριάζοντας τόσο τους δυο δημοσιογράφους - φαντάσματα που πήραν τη "συνέντευξη" από τον Πρωθυπουργό, όσο και το έκτρωμα-ΝΕΡΙΤ που την παρουσίασε.

Μπράβο στον αντιπρόεδρο της Ένωσης που συνέταξε αυτή την ανακοίνωση, αλλά και στα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου που την ψήφισαν (Φιλιππάκης, Νταουντάκη, Τσαλαπάτης, Γιουκάκης, Κατσίμη, Τρίμης).


Η «συνέντευξη»
του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ
και η δημοσιογραφική δεοντολογία


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα «δημόσια» τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως «συνέντευξη» το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ’ όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια.
---
Η δήλωση - εναντίωση του συνάδελφου Ταμία της Ένωσης, Δημήτρη Κοτταρίδη, μας εξέπληξε, γιατί 1) καθυβρίζει τους συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης που εγκρίθηκε πλειοψηφικά και 2) οι χθεσινές συμμαχίες ήταν πιο φυσιολογικές από τις ετερόκλητες που δημιουργούνταν τόσο καιρό στο σωματείο μας.

---
Δήλωση σχετικά με την πρωτοφανή ανακοίνωση
της ΕΣΗΕΑ για τον τρόπο που λειτούργησαν
μέλη της στη συνέντευξη Σαμαρά...



H ετερόκλητη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με μια γκεμπελικού χαρακτήρα ανακοίνωση προέβη σε μια πρωτοφανή ενέργεια λογοκρισίας κατά συναδέρφων δημοσιογράφων και μελών της. Τα μέλη του ΔΣ τα οποία με περισσή ευκολία άνοιξαν τις πόρτες της Ένωσης για να ακουστούν οι απόψεις τρομοκρατών και δολοφόνων όπως οι Κουφοντίνας και Ξηρός, προτάσσοντας υποκριτικά την ανάγκη της πολυφωνίας και την ελευθερία του λόγου, καταγγέλλουν δύο συναδέρφους για τις ερωτήσεις που έθεσαν στον Πρωθυπουργό. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ετερόκλητης αυτής συμμαχίας και μέλη του Δ.Σ. τα οποία έως και σήμερα αρνούνται πεισματικά να συναινέσουν στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της Ένωσης προφανώς διότι αισθάνονται εκτεθειμένοι και υπόλογοι για την «πεφωτισμένη»… διαχείρισή τους την περίοδο των παχέων αγελάδων. Είναι ακόμη πιο θλιβερό ότι ανάμεσα στους συντάκτες της θλιβερής και πρωτοφανούς αυτής ανακοίνωσης συμπεριλαμβάνονται κομματικά στελέχη και υποψήφιοι πολιτευτές. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Τους υπενθυμίζω όμως ότι άλλο πράγμα είναι οι βουλευτικές φιλοδοξίες κάποιων εξ’ αυτών και άλλο η δημοσιογραφική δεοντολογία. Η δημοσιογραφία δεν είναι ούτε πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το εφαλτήριο της μετάβασης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι σαφές ότι ο καθένας μπορεί να διαφωνεί με το πως λειτούργησε και λειτουργεί η δημόσια τηλεόραση και να ασκεί την κριτική του. Είναι βέβαιο όμως ότι η ΕΣΗΕΑ δεν δικαιούται να στοχοποιεί συναδέρφους καθοδηγούμενη αποκλειστικά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Δημήτρης Κοτταρίδης Ταμίας ΕΣΗΕΑ
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου