Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

... υποψήφιος αγοραστής για τη Μίνωος - "Ελευθεροτυπία" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προσφορά 9 - 10 εκατ. ευρώ
για το κτίριο της Χ.Κ.Τεγόπουλος


Σε αναμονή πιθανής πώλησης του κτιρίου της «Ελευθεροτυπίας» (στην οδό Μίνωος) βρίσκονται οι πρώην εργαζόμενοι της Χ. Κ. Τεγόπουλος.

Με την εταιρεία να βρίσκεται υπό πτώχευση, πρόσφατα επανεμφανίστηκε υποψήφιος αγοραστής του κτιρίου, μέσω του μεσίτη του (DEMACO EE REAL ESTATE & DEVELOPMENT), που ήρθε σε επαφή με τη δικηγόρο Δ. Παπουτσάκη, προσφέροντας 9 - 10 εκατ. ευρώ για να το αγοράσει άμεσα (ώστε να μην περιμένει πιθανούς πλειστηριασμούς έπειτα από χρόνια, όπως προβλέπει η πτωχευτική διαδικασία). Η πρόταση αναμένεται να τεθεί υπό την έγκριση του συνδίκου που διαχειρίζεται την περιουσία της ΧΚΤ, χωρίς να αποκλείονται και άλλοι πιθανοί αγοραστές που μπορεί να πλειοδοτήσουν.

Για τους εργαζομένους η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να σημαίνει ότι θα εισπράξουν μεγάλο μέρος από τα 26 εκατ. που εκτιμάται ότι τους οφείλονται συνολικά. Κι αυτό γιατί σε οποιαδήποτε εκποίηση περιουσίας της ΧΚΤ θα προηγούνται έναντι τραπεζών και άλλων πιστωτών και θα εισπράξουν το 40% του τιμήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το προσχέδιο-πρόταση που είχαν εμφανίσει τον περασμένο Οκτώβριο η ΧΚΤ και ο σημερινός διαχειριστής Χ. Οικονομόπουλος, θα δίνονταν 4 - 5 εκατ. (κάποια εκ των οποίων σε μετοχές) στους πρώην εργαζομένους για να εκχωρήσουν όλα τους τα δικαιώματα, όχι μόνο στο κτίριο της Μίνωος αλλά και στο πιεστήριο στο Κορωπί και στον τίτλο της εφημερίδας.

Τις τελευταίες ημέρες η συγκεκριμένη δικηγόρος και άλλοι δύο νομικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων (Κ. Νικολάου, Π. Παλαιολόγος) συγκέντρωσαν εξουσιοδοτήσεις από 350 – 370 πρώην εργαζομένους (οι απαιτήσεις των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνουν κατά πολύ το μισό των συνολικών 26 εκατ.) προκειμένου να παρασχεθεί εντολή στον συγκεκριμένο μεσίτη να εμφανίσει τον υποψήφιο αγοραστή και να θέσει την προσφορά του υπόψη του συνδίκου. Ταυτοχρόνως, οι εξουσιοδοτούντες θα μοιραστούν το κόστος της μεσιτείας (5% επί του τελικού τιμήματος). Επισημαίνεται ότι από την όποια εκποίηση θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις όλων, ακόμη και όσων δεν υπογράφουν (για τους οποίους, ωστόσο, οι συνάδελφοί τους θέτουν θέμα ηθικής τάξεως, καθώς θα επωφεληθούν από την πρωτοβουλία των υπολοίπων χωρίς να τη στηρίζουν).

* Τέλος, μετά το ναυάγιο της σημερινής τριμερούς ("Τρίτη Όψη ΑΕ" - υπουργείο - εργαζόμενοι), ορίστηκε νέα για τις 30 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου