Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

... συνελήφθη ο Βασίλειος Αλ. Μπακατσέλος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σύλληψη Μπακατσέλου,
υπό κατάρρευση ο «Αγγελιοφόρος»

Συνελήφθη σήμερα, λίγο πριν από τις 2 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, γιος του γνωστού βιομήχανου και εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, επειδή δεν κατέβαλε εμπροθέσμως, όπως ορίζει ο νόμος, το δώρο Χριστουγέννων του τρέχοντος έτους στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου».

Τον κ. Μπακατσέλο συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου άνδρες του αστυνομικού τμήματος της πλατείας Δημοκρατίας, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας.

Παράλληλα, αναζητείται προς σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και ο εκδότης Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος, ο οποίος θεωρείται πως επίσης φέρει ποινική ευθύνη για τη μη καταβολή του δώρου εορτών.

Η εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη του Βασίλειου Μπακατσέλου δόθηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για λογαριασμό του συνόλου του προσωπικού της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της ανώνυμης εταιρίας που εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος», «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και σειρά άλλων εντύπων.

Με προσωρινή διαταγή

Ο Βασίλειος Μπακατσέλος εμφανίζεται από τις 19 Δεκεμβρίου ως νόμιμος εκπρόσωπος της ΕΒΕ ΑΕ, καθώς έχει διοριστεί με προσωρινή διαταγή πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αυτής, έπειτα από την προσχηματική παραίτηση του πατέρα του, Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, δήθεν για λόγους υγείας, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 11 Δεκεμβρίου.

Ο Βασίλειος Μπακατσέλος παραδόθηκε στους αστυνομικούς την ώρα που αυτοί προσέρχονταν στην έδρα της εταιρίας, επί της οδού Δαναΐδων 4, στο Βαρδάρι, προκειμένου να εκτελέσουν την εισαγγελική εντολή. Συνοδευόταν δε από τον δικηγόρο Παντελή Χαλβατζάκη, νομικό σύμβουλο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Κατά την ώρα της σύλληψης στην είσοδο των γραφείων του «Αγγελιοφόρου» είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι, εκτός από το δώρο των εορτών, δεν έχουν πληρωθεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των τελευταίων 5 μηνών.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ
---
---
*

1 σχόλιο: