Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

... απόφαση για απεργία στα πρακτορεία διανομής Τύπου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
Απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις


Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Δ.Σ. της Ένωσής μας και η έκτακτη Γ.Σ. στον χώρο εργασίας της ΕΥΡΩΠΗΣ, με θέματα την επικείμενη μεταφορά τμημάτων στις εγκαταστάσεις της «Ίριδας» και τις επιπτώσεις της, καθώς και το πλαίσιο διεκδίκησης για υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Οι συνάδελφοι αψήφησαν την προσπάθεια της εργοδοσίας της ΕΥΡΩΠΗΣ να μπουν εμπόδια στη συμμετοχή, έδωσαν μαζικό παρόν και συμμετείχαν στην ουσιαστική συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της Γ.Σ.

Στην εισήγηση ο πρόεδρος του σωματείου έκανε σαφές ότι αυτή η αλλαγή είναι μέρος γενικότερου σχεδίου με στόχο τη μείωση του «εργατικού κόστους» και ανοίγει τον δρόμο για δυσμενείς αλλαγές στα εργατικά δικαιώματα. Επίσης ανέπτυξε το πλαίσιο διεκδίκησης για την υπογραφή νέας ΣΣΕ και τη βούληση των εργαζομένων να υποχρεώσουν με τον αγώνα τους τις εταιρείες γι΄αυτό. 
Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ουσιαστικό ούτε με τη νέα κυβέρνηση, από τη στιγμή που και αυτή «υποκλίνεται» στους νόμους της ανταγωνιστικότητας, την κερδοφορία του Κεφαλαίου, που αποτελούν την πολιτική της ΕΕ.
Στο τέλος της διαδικασίας οι εργαζόμενοι επικύρωσαν την απόφαση για αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων, και εξουσιοδότησαν με μυστική ψηφοφορία το Δ.Σ. του σωματείου να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κεκτημένα, αλλά και για την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 149 υπέρ έναντι 2 κατά.

Το Δ.Σ. θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την εργοδοσία για να ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής ΣΣΕ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ



---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου