Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

... ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών ΕΔΟΕΑΠ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Άργησε δύο χρόνια η ΕΣΗΕΑ...


(...) υπόγειες και περίεργες διαδρομές, εδώ και χρόνια, από το Τμήμα Εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ, με ενδιάμεση στάση και... συνδικαλιστές και κατάληξη τους εκδότες, μιντιάρχες-καναλάρχες (...)
Άργησε δύο χρόνια, η ΕΣΗΕΑ να μας καλέσει ως μέλη της εκλεγμένα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να μιλήσουμε για το Ταμείο. 

Βεβαίως, όπως επί χρόνια, το συνηθίζουν, οι πλειοψηφίες στην Διοίκηση του Σωματείου μας, υποτιμούν το Μεικτό Συμβούλιο. Θυμήθηκαν και μας κάλεσαν χτες. Λίγες μόνο μέρες, πριν τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ. Φυσικά δεν πήγα εκεί για να κάνω προεκλογική εκστρατεία.

Πήγα, γιατί τιμώ το Μεικτό και θέλω να γνωρίζουν οι συνδικαλιστές του, για να μπορούν να ενημερώνουν τους συναδέλφους σε όλα τα ΜΜΕ. ΄Εξήγησα αναλυτικά, γιατί, ο Γιάννης Αγγέλης κι εγώ προτείναμε τον δανεισμό από τις 4 Ενώσεις, που αποτελούν τον ΕΔΟΕΑΠ , δηλαδή, οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, γιατί τα χρήματα της ΕΣΗΕΑ είναι των μελών της και όχι των Δ,Σ, να δανείσουν το Ταμείο τους για να ξεπεραστεί το πρόβλημα ρευστότητας.

Επίσης, από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν ζητάμε δάνειο, αλλά προκαταβολή του αγγελιοσήμου, που δικαιούμαστε. Καταλαβαίνω την θέση των συναδέλφων στο ΔΣ που είναι αρνητικοί στο δάνειο, μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Δηλαδή, κάποιους της πλειοψηφίας, που λένε, πως είμαστε στον ΕΔΟΕΑΠ φαταούλες κ.λ.π., θα τους θυμίσω, πως, κάποιες άλλες διοικήσεις και με συμμετοχή και δικών τους προέδρων και στελεχών σπαταλούσαν τα χρήματα των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ με περιττές πολυτέλειες, κάνοντας και τα ρουσφέτια τους, φυσικά και όχι εμείς. ( Γιατί δεν έχει βαρύτατες ευθύνες μόνο η διοίκηση Σπανοπούλου).

Όμως, ξεκαθάρισα, πως εγώ και ο Γιάννης Αγγέλης είμαστε σταθεροί κατά των περικοπών σε επικουρικές συντάξεις ή αναστολή έστω και για λίγο χρόνο της καταβολής των εφάπαξ, που δικαιούνται οι συνάδελφοι ή περικοπές στην Υγεία. Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι όρθιος και έτσι θα παραμείνει, για να στέκεται ΣΤΑΘΕΡΑ χωρίς διακρίσεις, δίπλα στους συναδέλφους , που αντιμετωπίζουν προβλήματα ασθένειας, να φροντίζει τα παιδιά τους και να απαλύνει, όσο μπορεί τον πόνο τους. Δώσαμε την μάχη μας, στο ΔΣ και τελικά, τα εφάπαξ όσων συναδέλφων είχαν κάνει τις αιτήσεις τους, θα δοθούν, με απόφαση της πλειοψηφίας. Αυτό είπα και στο Μεικτό, εξηγώντας, πως, οι άνεργοι συνάδελφοι πρέπει να έχουν περίθαλψη - η κ. Αντωνιάδου είπε πως σκέφτονται
να πληρώνει η ΕΣΗΕΑ την περίθαλψη των ανέργων στον ΕΔΟΕΑΠ και μακάρι να το κάνουν.

Μίλησα για το πραγματικό πρόβλημα, τα έσοδα. Και κατήγγειλα, πως οι υπόγειες και περίεργες διαδρομές, εδώ και χρόνια, από το Τμήμα Εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ, με ενδιάμεση στάση και... συνδικαλιστές και κατάληξη τους εκδότες, μιντιάρχες-καναλάρχες, εμπόδιζε να εισπραχτούν τα χρωστούμενα. Το έχουμε ξαναπεί αυτό, εγώ κι ο Αγγέλης. Και σε όσους παρεξηγήθηκαν χτες να τους θυμίσω πρώτον πως συνδικαλιστές ήμασταν πολύ πριν οι ίδιοι εμφανιστούν στο προσκήνιο και πως δεν μετράμε τα λόγια μας και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. 

Για την συνάντηση με τον κ. Στρατούλη, είπα, πως δεν επαναπαυόμαστε κι ενωμένοι, Ενώσεις, ΠΟΕΣΥ και ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια κι αν απαιτηθεί να διεκδικήσουμε με αγώνες το αγγελιόσημο στο διαδίκτυο, τα κουρεμένα από την ΤτΕ και ό,τι άλλο χρειάζεται για στήριξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ.

Αλλά, όλα αυτά θα συζητηθούν διεξοδικά στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, το ερχόμενο Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο ΣΕΦ, όπου και θα γίνουν προτάσεις και θα ληφθούν αποφάσεις. Μετά από πρόταση Αγγέλη, στην ημερήσια διάταξη μπήκε και η λήψη αποφάσεων.

Και για να μην λέμε ανακρίβειες, ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ελλειμματικός από το 2009 κι αν δεις τα πράγματα από κοντά, ανακαλύπτεις, πως όταν υπήρχαν τα χρήματα, ουδείς αποταμίευε, αλλά, το αντίθετο.

Αδικούσαν τους μη φίλους κι έδιναν ορισμένοι προκαταβολές εφάπαξ, παροχές πολυτελείας υγείας, κ.λ.π μόνο στους δικούς τους, μαζεύοντας ψηφάκια… Και άλλα πολλά. Όλα όμως με λεφτά, που ανήκουν στους μετόχους και δεν τα έφεραν από τον παππού τους…

Και κάτι σημαντικό, που είπα. Εμείς λέμε Ενα Ταμείο για όλους. Πιστεύουμε πως από χρόνια ο ΕΔΟΕΑΠ έπρεπε με αλλαγή Καταστατικού να έχει μέσα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, (με την εισφορά των πολλών, το Ταμείο θα ήταν πιο εύρωστο και δυνατό), είμαστε κάθετα αντίθετοι και θα αντισταθούμε μέχρι τέλους σε εκείνους, που σχεδιάζουν να το μετατρέψουν σε Επαγγελματικό Ταμείο για λίγους - έξω οι άνεργοι, έξω οι χαμηλόμισθοι - και δεν θα επιτρέψουμε να πάει αλλού η Επικούρηση ή να καταργηθεί η Πρωτοβάθμια Υγεία και άλλα πολλά, που πίσω από κλειστές πόρτες σχεδιάζουν κάποιοι...
---
(*) πρόεδρος ΤΥΠ ΕΔΟΕΑΠ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου