Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

... το στοίχημα του Τσίπρα για μια καθαρή ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Καθαρή" ΕΡΤ
χωρίς (παλιούς) συνδικαλιστές και...

Κώστα Βαξεβάνη για πρόεδρο;

Το όνομά του ακούγεται πολύ σοβαρά για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ.

Είναι αυτή τη στιγμή ο επικρατέστερος, στον ΣΥΡΙΖΑ τον θέλουν για την κορυφαία θέση στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Όχι πως δεν υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές. Φυσικά όλα είναι ρευστά, ξέρετε πως αλλάζουν κάποια πράγματα. Και μην ξεχνάτε πως τώρα αρχίζουν και «πιάνουν» σοβαρά το θέμα της ΕΡΤ στην κυβέρνηση. Σ' ένα μήνα θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο όπως είπε χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς. Ισχύει δε αυτό του πρωθυπουργού, η ΕΡΤ θα ξεκινήσει από μηδενική βάση. Με νέο νόμο που θα καταργεί τους προηγούμενους της ΕΡΤ. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι πως θα επιστρέψουν όλοι όσοι το επιθυμούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα παραμείνουν εκεί, σίγουρα θα υπάρξει κινητικότητα. Και αξιολόγηση. Πρέπει. Ευτυχώς, δηλαδή.

Τρεις είναι οι κατηγορίες των εργαζόμενων. Αυτοί της ΝΕΡΙΤ. Οι σκληροπυρηνικοί της Ertopen. Και μία τρίτη ομάδα με κάποιους της πρώην ΕΡΤ που πλέον δουλεύουν σε άλλα ΜΜΕ. Οι ERTopen-ίτες στέκονται απέναντι σε όλους. Δεν θέλουν καν να ακούνε για όσους πήγαν στη ΝΕΡΙΤ, ενώ κοιτούν και με μισό μάτι εκείνους που δουλεύουν αλλού. Η αλήθεια είναι πως έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, παραμένοντας πιστοί στον αγώνα τους. Τους αξίζει ο σεβασμός μας.

Το στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα θα είναι άλλο, όμως: να ανοίξει μία καθαρή ΕΡΤ, απαλλαγμένη και από τους παλιούς συνδικαλιστές της. Μία τιμητική αποστρατεία γι' αυτούς θα ήταν μία καλή λύση. Ειδάλλως αν κυριαρχήσουν πάλι αυτοί, θα χαθεί το παιχνίδι.
---
πηγή: http://www.e-tetradio.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου