Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

... MEGA - "σκάνε" οι δόσεις των δανείων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο προσκήνιο οι δόσεις των δανείων του MEGA
Συνολικού ύψους 83.300.000 ευρώ

Δόσεις δανείου συνολικού ύψους 83.300.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το Mega.

Εξ αυτών, τα 14.700.000 πρέπει να πληρωθούν μέσα σε αυτή τη χρονιά (Ιούνιος και Δεκέμβριος) προς τις δανείστριες τράπεζες, Alpha, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική, και τα υπόλοιπα 68.600.000 την επόμενη. Πρόκειται για το περίφημο ομολογιακό δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που είχε προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση.

Το πρόβλημα για το Mega είναι πως παραμένει στην τρίτη θέση της τηλεθέασης, αν και έκανε τις αλλαγές στον ενημερωτικό τομέα και στο πρόγραμμα. Παρά την ενίσχυση στα ποσοστά, το Mega εξακολουθεί να έχει απώλειες και στους δύο τομείς, που είναι καθοριστικές για τη συγκέντρωση των εσόδων.

Επιπλέον, οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για διακοπή έκδοσης δανείων άνευ εγγυήσεων σημαίνουν οπωσδήποτε πως οι μέτοχοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με επιπλέον εγγυήσεις, σε αναπροσαρμογή του δανεισμού τους.

Το πρόβλημα για το Mega έγκειται μεταξύ των μετόχων, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλήξουν σε μια απόφαση για νέα χρηματοδότηση ή για να εγκρίνουν άλλες επιλογές, όπως το ενδεχόμενο συγχώνευσης με το Star, καθώς κάτι τέτοιο θα αναδείκνυε τον Β. Βαρδινογιάννη ως τον άνθρωπο που θα λαμβάνει όλες τις αποφάσεις στο κανάλι.

Προς το παρόν έχει ανοιχθεί ένας δίαυλος με την κυβέρνηση για κάθε ενδεχόμενο, προκειμένου ο σταθμός να μη βρεθεί απροειδοποίητα στο κενό. Η σχέση αυτή αποτυπώνεται κυρίως στις εμφανίσεις των κυβερνητικών στελεχών στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
---
πηγή: media/Παραπολιτικά
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου