Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

... "Αττικές Εκδόσεις" - δικαίωση απολυμένης συνδικαλίστριας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δικαιώθηκε, 4 χρόνια μετά,
η συνδικαλίστρια Ιωάννα Καζάκου


Τέσσερα χρόνια μετά την εκδικητική απόλυσή της από το συγκρότημα του Θ. Φιλιππόπουλου, τις "Αττικές Εκδόσεις" η συνδικαλιστική εκπρόσωπος Ιωάννα Καζάκου δικαιώθηκε από τα δικαστήρια.


Με την 639/2015 απόφαση του Μονο­με­λούς Πρωτοδικείου Αθη­νών, η αγωγή της έγινε δεκτή.

Το δικαστήριο ανα­γνω­ρί­ζει ως άκυρη την καταγ­γε­λία της σύμ­βα­σής της και υπο­χρε­ώ­νει την εται­ρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ στην επα­να­πρό­σληψή της με τους ίδιους προ της από­λυ­σης όρους εργα­σίας.

Ελάχιστοι είναι η αλήθεια, θυμούνται τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν το 2011 για να μπει ανάχωμα στις εργοδοτικές επιθέσεις των εκδοτών και ιδιοκτητών τηλεόρασης που από τη μια προπαγάνδιζαν τα μνημόνια της τρόικας και από την άλλη τα εφάρμοζαν πρώτοι από όλους στις δικές τους επιχειρήσεις. Ήταν στα ΜΜΕ που ξέσπασε η μεγάλη καταιγίδα των απολύσεων, αρχικά των συνδικαλιστών και αμέσως μετά εκατοντάδων δεκάδων εργαζομένων. Την ίδια χρονιά είχαν γίνει απολύσεις στην ΙΜΑΚΟ του Κωστόπουλου, επίσης συνδικαλιστών που προσπαθούσαν να εξηγήσουν και να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων έναντι των συμφερόντων των εργοδοτών.

Τέσσερα χρόνια πριν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είχαν ακόμη την αυταπάτη πως ορισμένες απολύσεις θα σώσουν τους ίδιους και τα μαγαζιά. Αποδείχθηκε πως πολλά μαγαζιά φυσικά και δεν σώθηκαν, όπως η ΙΜΑΚΟ που ξεπούλησε τους πάντες, οι εκδόσεις Λυμπέρη κι άλλα. Αποδείχθηκε πως ούτε οι εκατοντάδες εργαζόμενοι σώθηκαν. Όσοι έμειναν εξαναγκάστηκαν χωρίς καν τη στήριξη των συνδικαλιστικών εκπροσώπων που φώναζαν και για αυτούς, να αποδεχθούν τους εξευτελιστικούς όρους των εκδοτών-αφεντικών. Σίγουρα σώθηκαν οι εκδότες και οι καναλάρχες.

Η Ιωάννα Καζάκου, 4 χρόνια μετά, δικαιώθηκε από τα δικαστήρια για την απόλυσή της. Όπως θα δικαιωθούν δικαστικά και οι άλλοι συνδικαλιστές που απολύθηκαν γιατί οι εκδότες δεν ήθελαν ενοχλητικούς στα πόδια τους. Η ΕΣΠΗΤ με ανακοίνωση της χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου, θυμίζοντας παράλληλα και τα γεγονότα της περιόδου εκείνης.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου