Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

... συνταξιούχοι: όχι πάλι τα χρήματά μας στον τζόγο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου

Κινητοποίηση
στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη
ενάντια στην αρπαγή
των αποθεματικών των ταμείων



Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 17 Μάρτη, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν οι Ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου, των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ζητούν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλη.

Διαμαρτύρονται για την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «για την ανθρωπιστική κρίση», που προβλέπει πως «τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα ΝΠΔΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδος σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης δύνανται να επενδύονται στο σύνολό τους με συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου (repos)».

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Θεωρούμε ότι η τροπολογία είναι συνέχεια στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων με το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, με τα άτοκα δάνεια, με το "κούρεμα" του PSI το 2012 των ασφαλιστικών ταμείων. Με αυτό τον τρόπο, οι εισφορές εκατομμυρίων ασφαλισμένων καλούνται να αποπληρώσουν τα χρέη που δε δημιούργησαν.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να επιστρέψει στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα οφείλουν κράτος και μεγαλοεργοδότες. Καλούμε τους εργαζόμενους - συνταξιούχους σε αγωνιστική επαγρύπνηση»
.

---
πηγή: http://902.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου