Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

... τα τηλεοπτικά κανάλια ως μετερίζια "αριστερής" πολιτικής ...

*
Παντελής Μπουκάλας
***
*

Στα γυάλινα «μετερίζια»

Ίσως ξενίζονται ή θυμώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντας τους μέχρι χθες κυβερνήτες της χώρας να κατηγορούν αυτούς για την καταστροφή της, κι ας μπήκαν μόλις προχθές στον τρίτο μήνα της διακυβέρνησής τους. Αναλαμβάνοντας, μάλιστα, τα ηνία σε πεδίο μερικώς παγιδευμένο από τους ηττηθέντες κι έχοντας να αντιμετωπίσουν –αόρκιστοι ακόμα– τη σφοδρή, ιδεολογικής τάξεως εναντίωση των ευρωδιευθυντηρίων. Αυτό είναι, όμως, η δημοκρατία. Και αυτός ο τρόπος άσκησης της αντιπολίτευσης –η καταγγελτική υπερβολή– είναι ο συνήθης. Καθόλου άγνωστος και στους νυν κυβερνώντες. Οφείλουν, λοιπόν, να το συνηθίσουν αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ. Να κατανοήσουν πως, όταν κάποια αντιπολιτευόμενα κόμματα διαλαλούν ότι θα ασκήσουν τον ρόλο τους βάσει των εθνικών και μόνο συμφερόντων, το λένε επειδή αδυνατούν να ομολογήσουν δημοσίως ότι το κομματικώς συμφέρον δόγμα τους κινείται ανάμεσα στο «μάχαιραν έδωκας, μάχαιραν θα λάβεις» και στο «οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Τι άλλο θα μπορούσε, όμως, να περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση όταν δικά του στελέχη βγήκαν στα μετερίζια της μνησίκακης γκρίνιας την επομένη της συγκρότησης της κυβέρνησης, μόλις διαπίστωσαν ότι δεν περίσσεψε και γι’ αυτούς θώκος; Οπου «μετερίζια», τα κανάλια. Στα οποία ξημεροβραδιάζονται και αρκετοί υπουργοί, επαναλαμβάνοντας τον εαυτό τους σε όλο και πιο κουρασμένη και πιο κουραστική εκδοχή. Υλοποιούν, φαίνεται, την πρωθυπουργική σύσταση να αποφεύγουν την τηλεϋπερέκθεση με τον ίδιο τρόπο που βουλευτές της πλειοψηφίας υλοποίησαν την εντολή του προέδρου τους για τα αυτοκίνητα: αδιαφορώντας επιδεικτικά, αν όχι και επαναστατικά.

Απειρία, ενθουσιασμός, υπερβολική αυτοπεποίθηση, φιλαυτία, επιπολαιότητα, αδικαιολόγητη αγαθότητα, ορισμένα από αυτά σε συλλειτουργία ή και όλα μαζί, οδηγούν μερικούς υπουργούς (μπροστάρης ο κ. Καμμένος με τους «τζιχαντιστές» του) σε δηλώσεις που δείχνουν ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πως κυβερνούν. Οτι τα λεγόμενά τους μεταφράζονται ταχύτατα σε πολιτικά και οικονομικά αποτελέσματα, λ.χ. στο Χρηματιστήριο. Οτι ακόμα κι αν μιλούν σε κάποιον σταθμό μικρής θεαματικότητας ή χαριεντίζονται με τους θαυμαστές τους, όπως ο κ. Βαρουφάκης με τη «ρήξη» του στα Χανιά, το δυνητικό ακροατήριό τους είναι το πανελλήνιο. Και οι Βρυξέλλες.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

3 σχόλια:

  1. παντως και εσυ ωραια,πλασαρεις τις θεσεις σου.απο ενα αθωο μμε των μνημονιων!τους αλλους ,ο αλαφουζος τους εδιωξε....εσυ εμεινες!....βοηθα και εσυ χωρις να φαινεται η ουρα σου, στην αποδυναμοση στης κυβερνησης της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ο σωστος!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 1:11 π.μ. - ... κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής ...

      Διαγραφή
    2. @ ανώνυμος 1:11 π.μ. - ... κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής ...

      Διαγραφή