Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ο Σάτυρος των media γράφει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πίκουλας: Τα χάνει για 75 χιλιάρικα

Ο "Σάτυρος" στενοχωρήθηκε με την είδηση.
Ξεκίνησε την καριέρα του σε αυτό το κτήριο, της Πατησίων 121, στην δυναμική αρχή της "Αξίας". Οπότε δεν μπορεί παρά να στενοχωριέται για την είδηση του πλειστηριασμού των γραφείων. Για μόνο 75 χιλιάδες βγαίνει στο σφυρί. Αυτό λέει πολλά για τα οικονομικά του Πίκουλα.
Μόνο ανθηρά δεν είναι.
---
"Καθημερινή": Τι την θέλει ο Λασκαρίδης;

Με την υποσημείωση ότι όντως είναι έτσι.
Έστω, λοιπόν, ότι τα αδέλφια Λασκαρίδη ενδιαφέρονται για την ιστορική εφημερίδα και έκαναν μια σοβαρή διερευνητική κουβέντα με τον Θέμη Αλαφούζο για να την αγοράσουν. Σε κάθε άνθρωπο της αγοράς αυτομάτως τίθεται το ερώτημα: Αν οι Αλαφούζοι την πωλούν γιατί είναι ασύμφορη η παραμονή τους στην "Καθημερινή", η οποία παραμένει μια από τις μεγαλύτερες εκδοτικές επιχειρήσεις της χώρας, οι Λασκαρίδηδες γιατί να θέλουν να εμπλακούν σε έναν ζημιογόνο κλάδο; Οκέι, οι εφοπλιστικές δουλειές τους πάνε εξαιρετικά, όπως και οι εν Ελλάδι ξενοδοχειακές τους. Ωστόσο, και των Αλαφούζων τα καράβια ταξιδεύουν εξαιρετικά.
Απλά ένα προβληματισμό βάζει ο "Σάτυρος".
---
Alpha Κύπρου: Παραμένει επίτιμος

Ο Κοντομηνάς αποεπένδυσε από την Κύπρο.
Θα παραμείνει όμως επίτιμος πρόεδρος της εταιρείας ALPHA TELEVISION CYPRUS LIMITED στην οποία ανήκει ο ALPHA Κύπρου. Το ποσό δεν φαίνεται άσχημο (7 εκατ.). Επίσης, η συμφωνία δεσμεύει το κυπριακό κανάλι να συνεχίσει να είναι συνεργάτης του ελλαδίτικου Alpha.
Ο Κοντομηνάς δεν εγκαταλείπει τις άλλες επενδύσεις του στο νησί.
---
Μάρης-Αρβανίτης: Κακιές κουβέντες

Δεν χώρισαν πολύ φιλικά.
Δημόσια δεν μας είπαν κάτι τέτοιο. Παρασκηνιακά και ιδιαίτερα στους δικούς τους ανθρώπους οι δύο πρώην συνεργάτες δεν κρύβουν τα παράπονα τους για τον άλλο. Σε βαθμό που να μην φείδονται επικριτικών σχολίων. Ο Μάρης καταλογίζει στον Αρβανίτη ότι στους δημοσιογράφους που αυτός του πρότεινε να απολύσει από το news24, αμέσως μετά την αποχώρηση του τους έλεγε ότι ο Μάρης ήθελε την απόλυση τους.
Οι εκατέρωθεν βολές συνεχίζονται.
---
Τελικά γιατί έφυγε ο Χιώτης;

Πλήρωσε το μάρμαρο; Μπορεί.
Πάντως, δεν πρέπει να του φορτώσουν οι μέτοχοι του Πρώτο Θέμα 104,6 Radio την πολύ χαμηλή ακροαματικότητα του σταθμού. Ορθότερα δεν πρέπει να του φορτώσουν όλη την ευθύνη. Σαφώς και οι δικές του εισηγήσεις και οι επιλογές έπαιξαν ρόλο.
Τον Βασίλη Χιώτη διαδέχτηκε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και έμπειρος πολιτικός συντάκτης, ο Γιάννης Μακρυγιάννης. Ένας Βενιζελικός διαδέχτηκε έναν νεοδημοκράτη στην διεύθυνση του σταθμού. Αυτό δείχνει και κάτι άλλο.
Η πλευρά Καραμήτσου και όχι αυτή του Δ. Παναγιωτάκη ελέγχει τις εξελίξεις στον σταθμό.

---
Δημοσιογράφος... χρηματιστής

Καλά έχουμε πολλούς.
Μην ψάχνετε. Στην Ελλάδα ζούμε. Το ΄99 δημιούργησε μια νέα τάξη δημοσιογράφων. Των δημοσιογράφων χρηματιστών. Σήμερα βρίσκεται σε παρακμή. Όσοι όμως είχαν ισχυρή επενδυτική κουλτούρα και την συνδύασαν με την... αριστερή διανόηση, προστάτεψαν τα κέρδη της εποχής. Σαν έναν καλό μας "φίλο" ο οποίος μπορεί να απέτυχε δημοσιογραφικά όπου δούλεψε, αλλά, οικονομικά τα πήγε περίφημα. Με αποτέλεσμα να διαθέτει σήμερα γύρω στο 1 εκατομμύριο σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Θέλει κι αυτός να μας σώσει. Πάει για βουλευτής.
---
fmvoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου