Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Press Cafe: Απεργοί στον ΠΑΟ, απεργοσπάστες στον ΣΚΑΪ

*
Ανασυγκρότηση
***
*


★ Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού απεργούν ενάντια στον ιδιοκτήτη τους, ενώ οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ γίνονται απεργοσπάστες. Εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις στις... επιχειρήσεις του Γιάννη Αλαφούζου. «Μόνο να κλoτσάνε ξέρουν οι ποδοσφαιριστές», έλεγαν παλιότερα, λογικό επομένως να απεργούν. Ενώ οι δημοσιογράφοι, που είναι ανώτερα όντα (στη σκέψη), έγιναν... απεργοσπάστες επειδή –όπως είπαν– διεκδίκησαν το... δικαίωμα στην εργασία. Κέρδισαν έτσι την αιώνια εκτίμησή μας.

★ Ακόμα και οι συνηθισμένες διαρρήξεις γίνονται μέγα θέμα πλέον στα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Πρώτες ειδήσεις στα δελτία οι ληστείες, μικρές, μεγάλες ή και αποτυχημένες (οι ληστείες, όχι οι ειδήσεις). Το θέμα «ασφάλεια» άρχισε να παίζει ήδη δυνατά και συντονισμένα στα φίλια media. Ξεκίνησε η τρομοκρατία.

★ Από τον Μητροπολίτη Κηφισιάς, που τα έβαλε με τον Στίβεν Χόκινγκ, στο σκυλάκι στην Καλαμάτα, που δήθεν του έσκασαν κροτίδες στο στόμα. Η ενημέρωση τις ημέρες του Πάσχα κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα ποιότητας, έχουμε να το λέμε. Γαβ!

★ Δεύτερο σπίτι του για τον Αδωνι Γεωργιάδη ο ΣΚΑΪ. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. γνωρίζει με κλειστά μάτια τους διαδρόμους. Τον καλούν στην τηλεόραση (χθες) και βρίσκει ευκαιρία να περάσει και από το ραδιόφωνο να πει ένα γεια στους ακροατές μέσα από την εκπομπή του πάντοτε φιλόξενου Αρη Πορτοσάλτε. Πάλι καλά που δεν είναι και ο Σπορ FM στο ίδιο κτίριο, γιατί θα άρπαζε την ευκαιρία ο κ. Γεωργιάδης να μιλήσει λίγο και στο αθλητικό ραδιόφωνο του ομίλου.

★ Αποχώρησε από τη διεύθυνση του Θέμα 104.6 και από το «Θέμα» γενικότερα ο Βασίλης Χιώτης και μένει να δούμε προς τα πού θα τραβήξει: Παραπολιτικά 90.1 ή Real FM 97.8; Ή, μήπως, προς 24 Media μεριά; Ελα να πέφτουν τα... στοιχήματα. Το Θέμα 104.6 πάντως δεν μοιάζει με ραδιόφωνο ακόμα, έκανε σοβαρά και σταθερά βήματα αλλά, τώρα, θα μείνει πίσω. Εχει τον Πρετεντέρη, ωστόσο, τα πρωινά 9 με 10. Θυμάστε την Ανατροπή στο Mega; Ε, λοιπόν, μπροστά στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη έμοιαζε με όαση πολιτικού πλουραλισμού.

★ Το πιο επιτυχημένο project της σεζόν για τη δημόσια τηλεόραση είναι η εκπομπή του Γιώργου Μητσικώστα, ίσως γιατί αποτελεί μια εκπομπή για την οποία ουδείς μπορεί να πει ότι χειραγωγείται ή είναι φυτευτή. Ελεύθερος ο Μητσικώστας, κόβει και ράβει, προσφέροντας στην ΕΡΤ συν τοις άλλοις και το πιο σπουδαίο άλλοθι αντικειμενικότητας.

★ Ολοσέλιδες διαφημίσεις των «Νέων» και του «ΒΗΜΑτος» στον «Φιλελεύθερο» (για τις προσφορές των δύο εφημερίδων) και δεν μοιάζουν για ανταλλακτικές μια και δεν έχουμε δει ανάλογες της εφημερίδας του Θανάση Μαυρίδη στα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Γιατί να θέλει ένας όμιλος media να στηρίξει μία ευθέως ανταγωνιστική εφημερίδα, η οποία μάλιστα απευθύνεται στο ίδιο –πολιτικά– αναγνωστικό κοινό, είναι ένα ερώτημα που χωράει πολλές απαντήσεις.

★ Αμέσως και χωρίς χρονοτριβές θα ξεκινήσει στην ΕΡΤ ο Κώστας Αρβανίτης. Για καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή προορίζεται.

---
Δημ. Κανελλόπουλος/Press Cafe/ΕφΣυν
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου