Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

... απεργία στην "Αυριανή" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
*
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την από κοινού κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 17 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου 2011 των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τυπογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ».

Η σημερινή αυθαίρετη ακύρωση από την πλευρά της εργοδοσίας της συνάντησης τορπιλίζει κάθε πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων συναδέλφων.

Επειδή οι Ενώσεις μας έχουν εξαντλήσει κάθε όριο καλοπιστίας απέναντι στην παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, που έχει επιδείξει η εργοδοσία ΚΟΥΡΗ αφήνοντας απλήρωτους τους συνάδελφους επί χρονικό διάστημα μέχρι και έντεκα μήνες, και ε πειδή οφείλουμε να προασπίσουμε τα γενικότερα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών μας, οι θέσεις εργασίας των οποίων απειλούνται από την παρατεταμένη αφερεγγυότητα της εργοδοσίας και τη μη τήρηση εκ μέρους της των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν σε έκτακτη κοινή συνεδρίασή τους την κήρυξη της 24ωρης απεργίας ζητώντας:


* Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών στους συνάδελφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» και

* Την τήρηση εκ μέρους της εργοδοσίας όλων των όρων των Σ.Σ.Ε.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

---
Κάλεσμα συμπαράστασης
*
Κούτσα κούτσα, πέρασαν 31 χρόνια από την έκδοση της «Αυριανής». Ελάχιστοι από τους παλαιούς εργαζόμενους έμειναν. Προσλήφθηκαν νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι από την πρώτη μέρα αισιοδοξούσαν για αξιοπρεπείς μισθούς για να μπορέσουν να συντηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Όσοι έφυγαν, είχαν πραγματικά το μεράκι για τη δημοσιογραφία. Φυσικά, προσλήφθηκαν σε άλλα Μέσα. Άλλοι είχαν τύχη, άλλοι όχι. Φυσικό και επόμενο. Όλοι εμείς, που έχουμε μείνει στην εφημερίδα, τους καλούμε να μας συμπαρασταθούν σε αυτό τον αγώνα μας.
.Τους καλούμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να σταθούν και πάλι δίπλα μας.
.
Να πολεμήσουν μαζί μας, όπως τα χρόνια εκείνα..
Συνάδελφοι, σταθείτε δίπλα μας αυτή την δύσκολη στιγμή.
.

Όλοι τη Δευτέρα, έξω από την εφημερίδα «Αυριανή» στον Ταύρο.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου