Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

... μπορούμε να τους νικήσουμε !!!

*
Financial Crimes
***
*
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ
δηλώνουν - επιτέλους - παρών !

ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !
.
Κάποιοι πίστεψαν ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι εύκολη λεία. Ότι θα έπεφταν χωρίς να ρίξουν ούτε μια ντουφεκιά. Ή ότι, ως δήθεν επιούσιος λαός, δεν είχαν σχέση με τα όσα γίνονται στην υπόλοιπη κοινωνία. Δικαιολογημένα, ίσως, αφού στην αρχή και για πολύ καιρό κυριάρχησαν ο φόβος και οι αυταπάτες, οι εκβιασμοί και τα ύπουλα χτυπήματα του εργοδοτικού μηχανισμού.
.
Όμως, το κλίμα αλλάζει. Οι φωνές αντίστασης πολλαπλασιάζονται και οι εστίες αγώνα πυκνώνουν. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς εργοδότες και κυβέρνηση δεν αρκούνται στα λίγα ούτε δέχονται συμβιβασμούς. Τα θέλουν όλα, εδώ και τώρα. Θέλουν δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υποταγμένους, να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα στη γαλέρα, για ένα κομμάτι ψωμί.
Όμως, η απάντηση που δέχονται ολοένα πιο συχνά είναι «ΟΧΙ». Και η αλληλεγγύη ανάμεσα στα αγωνιζόμενα τμήματα της μισθωτής εργασίας είναι πλέον ορατή και, συχνά, συγκινητική.
.
Στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, την ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα διαρκείας, αρνούμενοι να δεχθούν τετελεσμένα από την πλευρά της τρόικας και της κυβέρνησης. Διαψεύδουν όσους τους χαρακτήριζαν συλλήβδην βολεμένους και υποταγμένους. Ήδη, μάλιστα, έχουν προκαλέσει τις πρώτες, ορατές ρωγμές στο μπλοκ εξουσίας.
.
Στη Θεσσαλονίκη, όπου η εργοδοσία είχε προχωρήσει σε μπαράζ απολύσεων και μειώσεων μισθών, το κλίμα έχει επίσης αλλάξει. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, στον Αγγελιοφόρο και την ΕΤ-3, στέλνουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης και αγώνα, με απεργίες και επισχέσεις, με διαρκείς συνελεύσεις.
.
Στον Alter, εδώ και καιρό, οι εργαζόμενοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους. Μετά τη διαρκή κοροϊδία της ιδιοκτησίας, έχουν διακόψει τη ροή προγράμματος και στην οθόνη εμφανίζεται μόνο το δικό τους μήνυμα – απόγνωσης, αλλά και αποφασιστικότητας. Διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν και κάποιοι θέλουν να τους τα κλέψουν.
.
Στην Ελευθεροτυπία, η κοροϊδία της «αριστερής» και «αντιμνημονιακής» ιδιοκτησίας έλαβε τέλος. Μετά από πολλές ταλαντεύσεις, ολοένα περισσότεροι συνάδελφοί μας αναγνωρίζουν ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος. Για πρώτη φορά, μία μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε για τέσσερις συνεχόμενες μέρες, ενώ από τα περίπτερα απουσίαζε μόνο το δικό της κυριακάτικο φύλλο.
.
Στο Κέρδος, οι εργαζόμενοι δίνουν μαθήματα αντοχής και αποφασιστικότητας. Αρνούνται συλλογικά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και δεν υπογράφουν τις ατομικές συμβάσεις για τη μείωση των μισθών τους.
.
Στον ΔΟΛ, το τελεσίγραφο για μειώσεις μισθών δεν περνά εύκολα. Η αποφασιστική αντιμετώπιση από την εργασιακή επιτροπή ανάγκασε τη διοίκηση να κάνει κάποιες πρώτες, μικρές υποχωρήσεις. Σημαντικό τμήμα των εργαζομένων δεν αρκείται όμως σε αυτές και δηλώνει έτοιμο για αγώνα ως τη νίκη.
.
Στον ΣΚΑΪ, όπου είχε ανοίξει ο χορός των ατομικών συμβάσεων και της μείωσης αποδοχών, η προσπάθεια της ιδιοκτησίας να προχωρήσει σε δεύτερο διαδοχικό «πραξικόπημα» πέφτει, μέχρι στιγμής, στο κενό. Στη συνέλευσή τους, οι συνάδελφοι αρνούνται να υπογράψουν νέες μειώσεις και παραπέμπουν στα σωματεία.
.
Στον Πήγασο, παρά την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις σχεδόν όλων όσων δεν «συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις», υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που αντέχουν και επιμένουν αγωνιστικά.
.
Σε αρκετά δημοτικά ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να μην μετατραπούν σε αναλώσιμο είδος υπό καθεστώς εφεδρείας, όπως επιδιώκουν οι υποταγμένοι στο Μνημόνιο δήμαρχοι.
.
Τώρα αρχίζουμε! Ας μετατρέψουμε την απόγνωση και την οργή μας σε ένα ποτάμι αγώνα που θα τους πνίξει!
.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν τη δύναμη να αποδείξουν στα αφεντικά τους ότι μπορούν να γίνουν αλήτες, δεν είναι όμως ρουφιάνοι των συναδέλφων τους και της κοινωνίας!
.
Ας ενωθούμε, επιτέλους, με τους χιλιάδες αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. Μας έχουν και τους έχουμε ανάγκη!
.
Να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας. Δεν τους φοβόμαστε. Μπορούμε να τους νικήσουμε!
.
Αγωνιστική Ριζοσπαστική Παρέμβαση
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΕΣΗΕΑ)
Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος Παρατύπως (ΕΣΠΗΤ)
Ασύνταχτος Τύπος (ΕΣΗΕΜ-Θ), Ανένταχτοι αγωνιστές
---
Η Ανασυγκρότηση συνυπογράφει το κείμενο
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου