Τρίτη 21 Μαΐου 2013

... ο Β. Ρέστης των τραπεζών και των ΜΜΕ ...

*
SpiroSpero
***
*


Πως ξεφορτώθηκε ο Ρέστης την τράπεζά του!

Οι... καλές «δουλειές» γίνονται στα... «μουλωχτά». Έτσι η Τράπεζα της Ελλάδος ξαφνικά αποφάσισε Παρασκευή βράδυ και ανακοίνωσε Σάββατο πρωί, το διαχωρισμό της First Businnes Bank του Ομίλου Ρέστη, σε καλή και κακή τράπεζα, και την απορρόφηση του υγιούς τμήματος από την Εθνική Τράπεζα.

Όλα αυτά, υποτίθεται για τη διασφάλιση των καταθέσεων και της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αμ δεν μας τα λέει καλά η Τράπεζα της Ελλάδος. Γιατί για μία ακόμη φορά, δόθηκε η δυνατότητα σε μεγαλομέτοχο, συγκεκριμένα στον Βίκτωρα Ρέστη, να ξεφορτωθεί την τράπεζά του, και να φορτώσει τις ζημιές και τα χρέη της στους Έλληνες πολίτες.

Είναι ενδεικτικό ότι στο κακό κομμάτι, που μένει στο Ελληνικό Δημόσιο, παραμένουν, μεταξύ άλλων, τα δάνεια σε οριστική καθυστέρηση, και οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της τράπεζας. Ακόμη χειρότερα, η First Business Bank οδηγείται στην Εθνική πλήρως κεφαλοποιημένη, με χρήματα του Ελληνικού λαού, αφού το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα βάλει στην τράπεζα 524,3 εκατ. ευρώ, τα οποία στην ουσία είναι δημόσιο χρέος, δηλ. επιβαρύνει τους φορολογούμενους.

Και εδώ αρχίζουν τα κρίσιμα ερωτήματα:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου