Σάββατο 18 Μαΐου 2013

... MEGA - ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ ...

*
greektv.com
***
*


Ζημιές και νέες περικοπές στο Mega;

Η μεγάλη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης εκτιμάται ως μια από τις κύριες αιτίες των υψηλών ζημιών στο Mega. Ενδεικτικό είναι ότι εμφανίζουν πτώση ακόμη και οι διαφημίσεις στο Διαδίκτυο. Η είδηση ωστόσο που αποκαλύπτεται στις 3μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις της «Τηλέτυπος» αφορά τις επιπτώσεις από την κρίση στην Κύπρο και τις αποφάσεις του EUROGROUP.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Mega παρά το γεγονός ότι δεν έχει πλέον μετοχική συμμετοχή στη θυγατρική εταιρεία «Λόγος» που λειτουργεί το Mega Κύπρου, κάνει πρόβλεψη ζημιάς ύψους 512.343 ευρώ εξαιτίας «της απομείωσης υπολοίπων τραπεζών της θυγατρικής εταιρείας της».

Στην καταγραφή των εσόδων για το πρώτο 3μηνο του 2013 αξιοσημείωτη είναι η άνοδος των χορηγούμενων προγραμμάτων.

Ενώ τα έσοδα από διαφήμιση καταγράφουν πτώση από 20,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο 3μηνο του 2012 σε 14,2 εκατ. ευρώ, οι χορηγίες στα τηλεοπτικά προγράμματα αυξάνονται από 1 εκατ. ευρώ σε 1,25 εκατ. ευρώ. Το κανάλι, όπως αποδεικνύεται και από τα μεγέθη του ισολογισμού 3μηνου έχει μειώσει σε ποσοστό άνω του 30% το κόστος μισθοδοσίας. Από 8,4 εκατ. ευρώ το 2012, οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού διαμορφώθηκαν στο ποσό των 5,9 εκατ. ευρώ. Οι αμοιβές για τα στελέχη της εταιρείας μειώθηκαν από 595.959 ευρώ σε 512.133 ευρώ, το 3μηνο του 2013.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κανάλι χρωστάει σε προμηθευτές προγράμματος περί τα 96 εκατ. ευρώ ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις του φθάνουν τα 96 εκατ. ευρώ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου