Σάββατο 31 Μαΐου 2014

... το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κινείται εισπρακτικά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Κυνήγι εσόδων"
από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ


Σε κυνήγι των εισπράξεων και των μη νόμιμων παροχών και συντάξεων έχει επιδοθεί το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με εντυπωσιακά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Ήδη τον προηγούμενο μήνα στα ταμεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εισέρρευσαν ποσά άνω των δύο (2) εκ. ευρώ από ρυθμίσεις χρεών και ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ ταυτόχρονα έγιναν περικοπές συντάξεων από συνταξιούχους που εργάζονταν και άρχισαν να το δηλώνουν με καθυστέρηση.

Σε ό,τι αφορά στις οφειλές οι οφειλέτες πήραν το μήνυμα προ τριμήνου όταν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έστειλε μαζικά οφειλές στην Εφορία εφαρμόζοντας τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες ΜΜΕ και διαφημιζόμενοι που δεν πλήρωναν συστηματικά να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Υπό την απειλή της εφαρμογής του ΚΕΔΕ οι υπόχρεοι σπεύδουν ο ένας μετά τον άλλο να αποπληρώσουν υποχρεώσεις και να κάνουν ρυθμίσεις.

Την ίδια στιγμή παρατηρείται αύξηση των δηλώσεων από συνταξιούχους ότι εργάζονται καθώς ήδη το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έχει ξεκινήσει διαδικασίες ελέγχου για να διαπιστώσει τυχόν αδήλωτη εργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης προσέρχονται και δηλώνουν εργασία ώστε να τους περικοπούν οι συντάξεις καθώς φοβούνται ότι θα εντοπιστούν από το Ταμείο και θα κληθούν να επιστρέψουν συντάξεις που έχουν λάβει παράνομα αλλά και να τους καταλογιστούν και πρόστιμα.

Το ΕΤΑΠ ήδη έχει αποστείλει επιστολές σε όλους τους συνταξιούχους του Ταμείου με τις οποίες τους καλεί να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν εργάζονται. Ταυτόχρονα στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας έχει ήδη οριστεί εξουσιοδοτημένος υπάλληλος ο οποίος θα αντλεί στοιχεία απευθείας από την εφορία και όπου διαπιστώνει αδήλωτη εργασία θα παραπέμπει τις υποθέσεις για καταλογισμό ποσών που έχουν εισπραχθεί παράνομα αλλά και των προστίμων που προβλέπονται και τα οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερα από δύο μηνιαίες συντάξεις.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου