Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

... δάνεια, "κούρεμα", MEGA και στο βάθος ...Γερμανοί !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Σχέδιο Β» για τα χρεωμένα media

Επιστροφή των χρημάτων τους από το εξωτερικό ζητούν από τους ισχυρούς των media οι Γερμανοί και οι εκπρόσωποί τους για να προχωρήσει το «κούρεμα» των υποχρεώσεων του ΔΟΛ και του Πήγασου. Οι επιχειρηματίες Γιώργος Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης δεν έχουν βρει ακόμη την τελική φόρμουλα για να προχωρήσουν στο βήμα της συγχώνευσης.

Μέχρι τώρα φαίνεται πως έχουν συμβεί τα εξής: Αποδέχονται την πρόταση της Alpha Bank για συγχώνευση των εταιρειών τους, εφόσον θα υπάρξει «κούρεμα» των δανείων τους. Διαφωνούν, όμως, με το αίτημα της επιστροφής από το εξωτερικό των χρημάτων που ενδεχομένως υπάρχουν εκεί. Η τελική απόφαση που θα λάβουν θα επηρεάσει και την πορεία του Mega, το οποίο χρειάζεται μετρητά για την πλήρη κάλυψη των υποχρεώσεών του.

Η «τρόικα», όμως, και οι τράπεζες φαίνεται πως επεξεργάζονται και δεύτερο σχέδιο. Να μετοχοποιήσουν τα δάνειά τους και, σε συνεργασία με εκσυγχρονιστές δημοσιογράφους, με τους οποίους έχουν άριστες σχέσεις, να αναλάβουν τη διαχείρισή τους μέχρι να βρεθεί αγοραστής.

Στην περίπτωση του Mega υπάρχει πάντοτε το σενάριο για τη συγχώνευση με το Star. Αν δεν βρεθεί κάποια λύση, μετά τη μετοχοποίηση θα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης σε κάποιο γερμανικό κανάλι.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου