Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

... έμπλεξαν τα... ψηφιακά τους !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Της ψηφιακής το... κάγκελο

Σήμα-καμπάνα, αλλά με παρεμβολές από εκεί που δεν το περίμεναν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της οριστικής ψηφιακής μετάβασης στην Αττική την περασμένη εβδομάδα σε 13 σημεία εκπομπής.

Το ψηφιακό σήμα ανέδειξε πράγματι τα υπέρ και τα κατά της ψηφιακής τηλεόρασης. Βγήκαν στον αέρα τρία τουλάχιστον «μπουκέτα» πειρατικών καναλιών, δημιουργήθηκαν σοβαρές παρεμβολές στα ψηφιακά κανάλια της Αττικής από μεταδόσεις καναλιών από αναλογικούς πομπούς στις Κυκλάδες, ενώ το ψηφιακό σήμα έφθασε και σε πολλά σημεία που δεν συμπεριλαμβάνονταν στις ανακοινώσεις και στις προβλέψεις.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δέχθηκε πολλές καταγγελίες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει αυτή της Ε.ΤΗ.ΣΕ.Α. που ζητάει άμεσα παρέμβαση για την «παράνομη», όπως τη χαρακτηρίζει, ψηφιακή εκπομπή του Star Κεντρικής Ελλάδας στην Αττική. Η εκπομπή του καναλιού γίνεται στην Αττική από την Πάρνηθα!

Όπως καταγγέλλουν οι 13 περιφερειακοί σταθμοί της Αττικής, το Star Κεντρικής Λαμίας ανήκει στην Περιφερειακή Ζώνη 8 και ως εκ τούτου η ψηφιακή εκπομπή του «συνιστά παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας, ανεπίτρεπτη μετάδοση προγράμματος εκτός Περιοχών Απονομής (Allotment) και ανεπίτρεπτη αναμετάδοση περιεχομένου εκτός Περιοχής Κάλυψης». Τα περιφερειακά κανάλια της Αττικής δηλώνουν πως θίγονται τα συμφέροντά τους και προκαλείται οικονομική ζημία, γι’ αυτό ζητούν την άμεση παρέμβαση της ΕΕΤΤ. Αξίζει να σημειωθεί πως για το ίδιο κανάλι είχε γίνει καταγγελία πριν από μήνες στην ΕΕΤΤ επειδή είχε αρχίσει να εκπέμπει από την Πάρνηθα, αλλά η Επιτροπή δεν παρενέβη.

Η παραπάνω περίπτωση παρεμβολών δεν είναι η μοναδική. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλά σημεία ψηφιακής μετάδοσης της Digea. Σύμφωνα με καταγραφές τεχνικών, οι παρεμβολές προέρχονται από τηλεοπτικές μεταδόσεις σε άλλες περιοχές. Ενδεικτικά έχουν καταγραφεί παρεμβολές σημάτων της ΝΕΡΙΤ, του ΑΝΤ1, του Alpha και του Star από την Τήνο, τη Νάξο, τη Σύρο και τη Μύκονο στα ψηφιακά σήματα της Αττικής σε ΝΕΡΙΤ και Digea.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου