Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

... οι εκδότες αγαπάνε την Ακαδημίας και τ' άλλα παιδιά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το σωματείο μου


Μετά από ολονύκτιες διαβουλεύσεις η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε για πολλοστή φορά να κρύψει το κεφάλι στην άμμο ή κατά άλλους να κοροϊδέψει τα μέλη της. Σύρθηκε πίσω από τις εξελίξεις και μετά κόπων και βασάνων προκήρυξε μια ακόμη απεργία πραγματικά για τα μάτια του κόσμου. Πρώτον όπως και σχεδόν το σύνολο των προηγουμένων είναι παράνομη, αφού δεν ανακοινώθηκε με τη προειδοποίηση των 24 ωρών που ορίζει ο νόμος… Πρακτική που ακολουθείται συνεχώς τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να κηρύσσεται σχεδόν πάντα παράνομη και να τρέχουν απογευματάκια οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους και να ξενυχτάνε στη συνέχεια. Επίσης μια ακόμη φορά κηρύχτηκε 24ωρη απεργία στις αρχές της εβδομάδας, πρακτική που επίσης είναι γνωστό ότι αποτελεί δώρο στους εκδότες που κερδίζουν πολλαπλά αφού δεν πληρώνουν ένα ημερομίσθιο, δεν εκδίδονται τα ελλειμματικά ημερήσια φύλλα και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα τα Κυριακάτικα… Ενώ όλα τα sites των μεγάλων εφημερίδων σχεδόν ανανεώνονται κανονικά. Με 40 βαθμούς, Αυγουστιάτικα και Τρίτη, πιθανότατα δεν πρόκειται καν οι εκδότες να ασχοληθούν για να τη βγάλουν παράνομη.

Προφανώς όμως οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ με αυτή την απεργία και κανά δυο άλλες ακόμη στις αρχές των επόμενων εβδομάδων έκαναν το χρέος τους!

Πρόσφατα από αυτό εδώ το site αναρωτιόμασταν για την παθητική στάση της ΕΣΗΕΑ στις διαφαινόμενες εξελίξεις με τη συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου και όσα θα προέκυπταν… Είχαμε προτείνει στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να σπεύσουν και να συζητήσουν με όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες πριν συμβεί το μοιραίο για τους εργαζομένους. Υπήρξε άκρα του τάφου σιωπή από ΟΛΟΥΣ τους συνδικαλιστικούς φορείς (όχι μόνο την ΕΣΗΕΑ) στο χώρο του Τύπου για να προκύψει μια νυχτερινή συνεδρίαση μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου! Πάλι καλά που δεν είπαν ότι θα εξετάσουν το θέμα το Σεπτέμβριο όταν ανοίγουν τα σχολεία και οι χειμωνιάτικες αίθουσες του σινεμά!

ΥΓ: Για να μην πούμε ότι η απεργία πραγματοποιείται τη μέρα ψήφισης του νόμου και ο κόσμος δεν θα μάθει τι έγινε στη Βουλή με τις αντιδράσεις των κομμάτων κλπ. Αντί να αφήσουν κανονικά την ενημέρωση και τα δελτία ειδήσεων και να βγαίνουν οι συνδικαλιστές στα παράθυρα για να διατυπώνουν τις απόψεις τους για να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει εκείνοι προτίμησαν να ρίξουν μαύρο δημιουργώντας πλήθος αποριών για τη σκοπιμότητα της απεργίας αυτή τη δεδομένη στιγμή. Οπως επίσης απορίες προκαλεί και γιατί δεν είχε προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για όλο αυτό και εντελώς ξαφνικά γίνεται μπλακ άουτ στην ενημέρωση με αποτέλεσμα να μαθαίνει το κοινό αποσπασματικά από το ιντερνετ τι συμβαίνει και φυσικά να προκαλούνται συγχύσεις στην κοινή γνώμη μέρος της οποίας έτσι όπως έγινε η όλη μεθόδευση ήδη σκέφτεται ότι σε τόσα και τόσα που έχουν γίνει δεν αντέδρασαν οι δημοσιογράφοι και τώρα που πειράζουν εκείνους κατεβάζουν ρολά.
---
---
*

2 σχόλια:

  1. Επειδή λοιπόν αγαπάνε την Ακαδημίας και τ' άλλα παιδιά, επιλέγουν πολύ προσεκτικά εκείνα που θα τους υπηρετήσουν από 'κει μέσα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ανώνυμος 12:24 - ... σιγά μην κάνουν λάθος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή