Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

... 1η Νοέμβρη - συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία ...

*
Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

1η ΝΟΕΜΒΡΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ



Ανακοίνωση
των Συνδέσμων των Συνταξιούχων
Εφημεριδοπωλών & Υπαλλήλων Πρακτορείων
Αθήνας – Πειραιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Οι Διοικήσεις των Συνδέσμων μας εκτιμούν ότι η συμμετοχή σας σε όλες τις δραστηριότητες που αναπτύξαμε τα τελευταία χρόνια ήταν ικανοποιητική, κάτι που αναγνωρίζεται από παντού και έχει δώσει κύρος στα Σωματεία μας.

Όμως επειδή τα πολύ δύσκολα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυστυχώς θα τα βρούμε μπροστά μας είναι άμεση αναγκαιότητα να κατανοηθεί από όλες και όλους ότι από εδώ και στο εξής χρειάζεται μαζικός και αποφασιστικός αγώνας. Και ο αγώνας δεν γίνεται από τον καναπέ, στο σπίτι όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις δικαιολογούνται να μένουν μόνο αυτοί που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Με το αναφερόμενο πνεύμα, σας καλούμε να πάρετε μέρος στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοέμβρη ημέρα Σάββατο και ώρα 9 το πρωί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15 στον 7ο όροφο.

Στην συγκέντρωση αυτή θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα και προπάντων για το Ταμείο μας που την ώρα που σας στέλνουμε αυτή την ανακοίνωση χρήματα υπάρχουν για την πληρωμή των Συντάξεων μέχρι τέλος του χρόνου.

Στο τέλος της συγκέντρωσης στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσουμε πορεία που στην διαδρομή θα συναντηθούμε με την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου, Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων, Λιθογράφους καθώς και άλλα Σωματεία από τον χώρο του Τύπου, να πάρουμε μέρος στην Πανελλαδική συγκέντρωση που οργανώνουν Εργατικά και Συνταξιοδοτικά Σωματεία στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Για να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά, που θα έχει σαν αποδέκτες την Κυβέρνηση, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους επιχειρηματίες, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απαιτώντας εδώ και τώρα ουσιαστική προστασία των ανέργων.

  • Η πάλη για ουσιαστική προστασία των ανέργων αφορά τους πάντες, όχι μόνο τους ίδιους τους άνεργους, ή μόνο τα εργατικά Συνδικάτα. Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκό νοικοκυριό που να μην έχει άνεργο. Δεν υπάρχει Συνταξιούχος που από το υστέρημά του να μην βοηθάει σε ένα ακόμη σπίτι. Δεν υπάρχει αυτοαπασχολούμενος που αν ο ίδιος δεν έχει κλείσει το μαγαζί του, να μην έχει έναν άνεργο, υποαπασχολούμενο, απλήρωτο στο οικογενειακό και συγγενικό του περίγυρο.
  • Καμία περικοπή στις εναπομείνασες κύριες και επικουρικές συντάξεις. Άμεση επαναφορά των δώρων και επιδόματος αδείας.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα προβλήματα που έχουμε θέσει επανειλημμένα στους αρμόδιους Υπουργούς, που στην συγκέντρωση της 1ης Νοεμβρίου στην Πανηπειρωτική θα αποφασίσουμε να επανέλθουμε με καινούργιο ψήφισμα που θα απευθύνεται όχι μόνο στους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και στα Κόμματα της Βουλής.

Με το ψήφισμα αυτό θα ζητάμε από την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις, από τα άλλα δε Κόμματα να πάρουν και αυτά θέση που να μας την κάνουν γνωστή. Απαιτούμε για άλλη μια φορά:

  1. Ουσιαστική ενοποίηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, που ποτέ δεν προέκυψε ούτε από το Νομοθέτημα, ούτε έχει γίνει τίποτε από τότε μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα το αντίθετο έχει συμβεί. Ενοποίηση που δεν θα χάνονται Δικαιώματα για τους ασφαλισμένους.
  2. Πλήρης εγγύηση όλων των συντάξεων από το Κράτος. Η καταβολή των συντάξεων δεν είναι ρουσφέτι είναι στοιχειώδης υποχρέωση του Κράτους γιατί τα χρήματα οι Συνταξιούχοι τα έχουν πληρώσει και με το παραπάνω.
  3. Επιστροφή όλων των λεηλατημένων από το «κούρεμα» Αποθεματικών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Οι Συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν χρωστούσανε και δεν χρωστάνε σε κανέναν, το αντίθετο συμβαίνει, τους χρωστάνε.
Εμείς οι Συνταξιούχοι το μοναδικό χρέος που έχουμε είναι να σταθούμε όρθιοι.
Να προστατεύσουμε την αξιοπρέπειά μας, και αυτό το χρέος θα το ξεπληρώσουμε στο ακέραιο παλεύοντας καθημερινά για τα προβλήματά μας, για τα Δίκαιά μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι στις συγκεντρώσεις της 1ης Νοέμβρη στην Πανηπειρωτική, και στην συνέχεια στο Σύνταγμα. Να τους τρομάξουμε με την ενότητά μας. Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση. Και πολύ χρήσιμο είναι να θυμόμαστε ότι οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες.
Από πάνω ποτέ και πουθενά δεν δόθηκε τίποτα, από καμία Κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από την Λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις Σωτήρες…

Ο Πρόεδρος του Σ.Σ.Ε.Υ.Π. Αθηνών Ο Γεν. Γραμματέας του Σ.Σ.Ε.Υ.Π. Αθηνών

Χρήστος Πισπιρίγκος                              Παναγιώτης Μπρατσολιάς

Ο Πρόεδρος του Σ.Σ.Ε.Υ.Π. Πειραιά Ο Γεν. Γραμματέας του Σ.Σ.Ε.Υ.Π. Πειραιά

Γιώργος Ταμουρατζής                                         Γιώργος Μαλούχος
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου