Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

... απλήρωτοι Χ.Κ.Τ. - συγκέντρωση διαμαρτυρίας ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*
17 Οκτωβρίου 2014
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ


Επίδομα αφερεγγυότητας

Συνάδελφοι στη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ,

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ δεν ήρθε ξαφνικά, δεν ήρθε από το πουθενά. Πρόκειται για μέρος του συνολικότερου σχεδίου που προέβλεπε στο να «απαλλαχτεί» τσάμπα από τους εργαζόμενους, κάτι που ποτέ δεν ανακοινώθηκε ανοιχτά από την εργοδοσία και τους «καλοθελητές» της για ευνόητους λόγους! Για άλλη μια φορά έρχονται ως «δόλωμα» οι υποσχέσεις για αποπληρωμή δεδουλευμένων-αποζημιώσεων αρκεί οι εργαζόμενοι να συναινέσουν ή τουλάχιστον να παραμείνουν αδρανείς γιατί αλλιώς μπορεί και να τα χάσουν όλα!

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή έδειξε στους συναδέλφους την αγωνιστική οδό και όχι μόνο τη νομική μιας και η τελευταία από μόνη της δεν φέρνει χρήματα στις οικογένειες των απλήρωτων της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ. Μετά κι από τις όσες κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του σωματείου Λιθογράφων ήταν «λογικό» επακόλουθο να μην καλεστεί το σωματείο στη συνάντηση που διοργάνωσαν οι κ. Οικονομόπουλος και κ. Καλαντζάκου με τα σωματεία και τους δικηγόρους για να παρουσιάσουν το «νέο» σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας. Προφανώς γιατί ήξερε ο κ. Οικονομόπουλος με ποιόν δεν τον συμφέρει να συνομιλήσει! Παρόλα αυτά, αν και απρόσκλητοι, υπήρξε εκπρόσωπος του σωματείου στη συνάντηση.

Οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Πρέπει να αναλογιστούν πόσες κυβερνήσεις και πόσοι νόμοι άλλαξαν εις βάρος των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια, την τελευταία τριετία, με ή χωρίς μνημόνια. Όσοι συνειδητά και όσοι αυθόρμητα ισχυρίζονται ότι η πολιτική είναι κάτι ανεξάρτητο από το νομικό-δικαστικό αγώνα για δικαίωση ας αναρωτηθούν το εξής:
  • Αν δεν είναι οι κυβερνήσεις που δημιουργούν το νομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο πατούν οι δικηγόροι μας, τότε ποιος είναι;
  • Και ποιος είναι αυτός που αναγκάζει τις κυβερνήσεις να νομοθετήσουν υπέρ των εργαζομένων ή να πάρουν πίσω αντεργατικούς νόμους αν δεν είναι η πίεση και ο αγώνας των εργατών;
  • Ποια κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δικαίωσε αγώνες εργαζομένων ενάντια στους εργοδότες τους;
Καμία! Το αντίθετο, βέβαια, όπου αναπτύχθηκαν τέτοιοι αγώνες τους χτύπησε με κάθε μέσο ακόμα και με τα ΜΑΤ δικαιώνοντας τις απαιτήσεις των εργοδοτών.

Συνάδελφοι,
Η διαδικασία της πτώχευσης της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ είναι γεγονός ανεξάρτητα του πώς θα εξελιχθεί. Από αυτό προκύπτει και νομικά ότι όλοι όσοι εργάζονταν στη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ δικαιούνται το επίδομα αφερεγγυότητας εδώ και τώρα! Δεν μπορεί να θεωρείται «φυσιολογικό» το να μας πετάει στο δρόμο απλήρωτους από τη μια μέρα στην άλλη και να μην είναι φυσιολογικό να μας δίνει αμέσως το επίδομα αφερεγγυότητας που δικαιούμαστε.

Για το λόγο αυτό και όπως είχαμε αποφασίσει στην τελευταία κινητοποίηση, καλούμε όλους τους συναδέλφους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ανεξαρτήτου ειδικότητας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17 Οκτώβρη και ώρα 10.30 στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ ( Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος) για να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να δώσει το κράτος εντολή και να πάρουμε έστω κι αυτά τα χρήματα που μας ανήκουν!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Το Δ.Σ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου