Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

... οι "Αγιοι Ανάργυροι" και οι επιστροφές !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα βρήκαν
κανάλια και διαφημιστικές
για τις επιστροφές!


Τη δημοσίευση διευκρινιστικής εγκυκλίου από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη ζητούν από κοινού οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και διαφημιστικών εταιρειών και οι διαφημιζόμενοι.

Οι τρεις πλευρές είχαν διαφωνήσει ως προς την ημερομηνία έναρξης ισχύος της τροπολογίας για τη διαφήμιση και τα ΜΜΕ, που ψηφίστηκε πρόσφατα στον νόμο 4279 για το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι».

Ο τρόπος τιμολόγησης των διαφημίσεων αλλάζει από την 1η Ιουλίου 2015, ωστόσο κανάλια και διαφημιστικές εταιρείες είχαν διαφωνήσει στο αν η συγκεκριμένη ημερομηνία αφορά και τον υπολογισμό του αγγελιοσήμου επί των διαφημίσεων.

Ύστερα από πολλές συζητήσεις, οι τρεις φορείς με κοινή επιστολή προς τον Δ. Σταμάτη ζητούν «ερμηνευτική εγκύκλιο» για την έναρξη ισχύος όλων των αλλαγών που περιλαμβάνει το άρθρο για τη διαφήμιση.

Ακόμη, δηλώνουν στον υπουργό πως έχουν συμφωνήσει και θεωρούν ως ημερομηνία έναρξης ισχύος των ρυθμίσεων στο σύνολό τους την 1η Ιουλίου 2015, αναφέροντας πως το διάστημα αυτό είναι αναγκαίο για να προσαρμοστεί η αγορά. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι επιστροφές στο 9,9% που ίσχυε με τον 2328/95 θα εφαρμοστούν για τα διαφημιστικά πακέτα του 2014 και πιθανόν και του πρώτου εξαμήνου του 2015.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου