Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

... Χ.Κ.Τ.: απορίες επί των "ενημερώσεων" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
Απλήρωτοι Χ.Κ.Τεγόπουλος

Τι κρύβεται πίσω από τις "ενημερώσεις";


Σε συνέχεια των «ενημερώσεων» που γίνονται για το υποτιθέμενο «σχέδιο» αναδιοργάνωσης της πτωχευθείσας Χ.Κ Τεγόπουλος Α.Ε. θα ήθελα να παραθέσω ορισμένες απορίες αφού δεν κατέστη δυνατό να τις εκθέσω δημοσίως στις ...συναντήσεις που λαμβάνουν χώρα.

Οι απορίες έχουν να κάνουν με το ποιος κάνει αυτές τις ενημερώσεις και με ποια ιδιότητα;

Επίσης εάν αυτοί που κάνουν τις ενημερώσεις δεσμεύονται και με ποιόν τρόπο;

Τα ρωτάω αυτά, διότι διάβασα ότι οι ενημερώσεις γίνονται με πρωτοβουλία της δικηγόρου κυρίας Ιωάννας Καλαντζάκου και του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, οι οποίοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι της πτωχευθείσας Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.

Συνεπώς;
1. Απορώ γιατί κάνουν αυτές τις συναντήσεις και δεν υποβάλλουν το σχέδιο στο δικαστήριο;

2. Διάβασα ότι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν αναλυτικά τα στοιχεία για τους πιστωτές και ζητούν παράταση. Θα τους πρότεινα - για να τους βοηθήσω - να απευθυνθούν στην ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton (επικεφαλής ο κ. Καζάς), η οποία είχε αναλάβει σχετικό έργο λίγο πριν η Χ.Κ. Τεγόπουλος περιέλθει σε στάση πληρωμών.

3. Σχετικά με τις ενημερώσεις που κάνει ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος.

Ερωτώ: Μπορεί να επαναληφθεί το φαινόμενο της Τρίτης Όψης Α.Ε., όπου ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος κάνει όλες τις συνεννοήσεις, εντός και εκτός εταιρείας, κινεί τα νήματα, έχει τον σχεδιασμό, έχει στο δικηγορικό του γραφείο την έδρα της εταιρείας, αλλά δεν είναι ο νόμιμος εκπρόσωπός της;

Δηλαδή εμφανίζεται να δεσμεύεται για οικονομικές υποθέσεις της Τρίτης Όψης χωρίς όμως να δεσμεύεται και για την τήρησή τους αφού δεν είναι μέλος της διοίκησης της εταιρείας! Συνεπώς, όποιος θίγεται από την αθέτηση αυτών των δεσμεύσεων δεν μπορεί να στραφεί εναντίον του, αφού πρώτον δεν είναι εκπρόσωπος της εταιρείας και δεν έχει καν δικαίωμα να προτείνει δεσμεύσεις είτε προφορικά είτε εγγράφως.

Άλλο παράδοξο γεγονός είναι, ότι εκπρόσωπος της Τρίτης Όψης Α.Ε. διετέλεσε ο ανιψιός του ο οποίος έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο, Χάρης Οικονομόπουλος!

Συνεπώς πως είναι δυνατόν να συνεχίζεται η οποιαδήποτε συζήτηση για το υποτιθέμενο σχέδιο αναδιοργάνωσης μέσα από διαδικασίες, που αμφισβητώ και δεν δεσμεύουν κανέναν;

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρώ ότι πρόκειται για ένα ακόμα παίγνιο κάποιων αγνώστων εις βάρος των εργαζομένων.

Χρήστος Ιωάννου
Πρώην εργαζόμενος
των εταιρειών Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.
και Τρίτης Όψης Α.Ε.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου