Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

... ΔΤ - ΝΕΡΙΤ, ενοικιαζόμενοι και τα λεφτά είναι πολλά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θα δώσουν 26 εκατ. ευρώ
στους συμβασιούχους της ΔΤ!


Στα 26.160.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος για τη νέα ανανέωση των συμβασιούχων της ΔΤ που εργάζονται ως «ενοικιαζόμενοι» στη ΝΕΡΙΤ.

Με αυτό το ποσόν αποτιμά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την ανανέωση των συμβάσεων στην υπηρεσία της ειδικής διαχείρισης της περιουσίας της ΕΡΤ στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι και τον Ιούνιο του 2015! Επιπλέον υπολογίζεται ένα ακόμη ποσόν, ύψους 7 εκατ. ευρώ, για πληρωμή των χρεών της πρώην ΕΡΤ και της ΔΤ σε προμηθευτές.

Αυτή η ιστορία των συμβάσεων στη ΔΤ του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει τέλος. Έχουν κατατεθεί τρεις τροπολογίες από τον Ιούνιο του 2013, όταν η συγκυβέρνηση προσπαθούσε να κατευνάσει τους βουλευτές της οι οποίοι αντιδρούσαν, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, για την κατάργηση του νόμου που αφορούσε τις προσλήψεις συμβασιούχων. Έτσι, εξασφαλίστηκε η παράταση των συμβάσεων για όσους τάχθηκαν υπέρ του λουκέτου της ΕΡΤ, οι οποίοι επιβραβεύθηκαν με «πρόσληψη» στο υπουργείο Οικονομικών επί 24 μήνες, αντί για 2 αρχικά και 6 στη συνέχεια!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου