Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ο Ανδρέας Πετρουλάκης
της "έντιμης συμφωνίας"...
... να το πάρει το "Ποτάμι"; ...
Απόλυση αρχισυντάκτριας από το MEGA
Απολύθηκε από το MEGAλο κανάλι η αρχισυντάκτρια Άρση Γιαννέλου. Χθες νωρίς το απόγευμα κοινοποιήθηκε στη δημοσιογράφο η πρόθεση του καναλιού να ολοκληρώσει τη συνεργασία μαζί της. Η Άρση Γιαννέλου ανήκε στην επιτελική ομάδα του τμήματος των ειδήσεων και ήταν υπεύθυνη για το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

ΕΣΗΕΑ - Το παρασκήνιο
μιας ανακοίνωσης συμπαράστασης
Η ανακοίνωση συμπαράστασης της ΕΣΗΕΑ στον Νίκο Ρωμανό πέρασε από σαράντα κύματα έως ότου εγκριθεί κατά πλειοψηφία. Το "διακύβευμα" ήταν η επισήμανση της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης, που στην ουσία εκδικείται τον νεαρό αντιεξουσιαστή. Το τελικό κείμενο καταψήφισαν οι Μαρία Αντωνιάδου, Δημήτρης Κοτταρίδης, Μάκης Διόγος (Ενωμένοι Δημοσιογράφοι) και οι Κυρίτσης, Γυπάκη...

Κλείνει και την "Εξέλιξη"
ο Ανδρουλιδάκης
Έκλεισε και την “Εξέλιξη” ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκδότης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως αναστέλλει την έκδοση της εφημερίδας για ένα μήνα, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Προηγήθηκε η αναστολή έκδοσης της “Ενημέρωσης” και η αντικατάστασή της από την “Εξέλιξη”. Η εφημερίδα τυπωνόταν στην "Καθημερινή".

Εκτελούν τη Δεοντολογία
Ακολουθώντας τη γραμμή που χάραξε το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, το ΕΣΡ αθώωσε τον ΑΝΤ1 (Μ. Χούκλη, Ν. Ρογκάκος, Γ. Κούρος) - μειοψήφισε η Λίνα Αλεξίου, για την γνωστή υπόθεση της προεκλογικής προπαγανδιστικής εκπομπής που καταπάτησε κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Είχε προηγηθεί η αθώωσή τους στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ από τους Τζανή, Καραμπατσάκη και Δουλγεράκη στην πρόταση παραπομπής των Μέρμηγκα και Αποστολόπουλου...

Έκοψαν το ρεύμα
από τους πομπούς της ΕΡΑ Χανίων
Από τις 08.45 το πρωί η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στο πομπό των μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ Χανίων. Η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλη και σε κινητοποίηση βρίσκονται τόσο οι εργαζόμενοι όσο και αλληλέγγυοι.

"Συμμαχία για ένα Ενιαίο Ταμείο
Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ"
Κάτι κινείται στα ΜΜΕ απέναντι στην ακινησία που παρατηρείται - στο ασφαλιστικό και όχι μόνον - από τις πλειοψηφίες των Ενώσεων. Κυκλοφόρησε ανακοίνωση συνδικαλιστών από όλους τους χώρους των ΜΜΕ ("Συμμαχία, για ένα πραγματικά Ενιαίο Ταμείο για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ"). Στην ανακοίνωση αναδεικνύεται η ανάγκη για ουσιαστική ασφαλιστική ενοποίηση του κλάδου, δηλαδή Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ, με ένα Καταστατικό, μία Διεύθυνση, Ενιαίες Εισφορές, Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Βασική συνισταμένη της προσπάθειας είναι η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης με ένταξη όλων των έως σήμερα "αποκλεισμένων" ειδικοτήτων σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, διαδικτυακή διανομή...

Η κατάργηση της «Διαύγειας» 
και
η αμνήστευση των ειδικών διαχειριστών
Οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και ΜΜΕ, που στόχο έχουν να αθωώσουν εκ των υστέρων τους ειδικούς διαχειριστές για όλες τις αναθέσεις που υπέγραψαν κατά την περίοδο λειτουργίας της ΔΤ, φθάνουν στο σημείο να καταργούν και τη «Διαύγεια»! Στην εν λόγω τροπολογία προβλέπεται η αναδρομική ισχύς αποφάσεων των ειδικών διαχειριστών οι οποίες δεν έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια».

H EBU αποδέχθηκε
τη ΝΕΡΙΤ ως πλήρες μέλος
Η Γενική Συνέλευση της EBU (EuropeanBroadcastingUnion) αποφάσισε την ένταξη της ΝΕΡΙΤ ως πλήρους μέλους της Ένωσης, κατά τις εργασίες της που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στη Γενεύη.

Πέθανε ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης
Ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης υπήρξε μία λαμπρή προσωπικότητα και μία εμβληματική μορφή για τη δημοσιογραφία και το αριστερό κίνημα, ένας διανοούμενος, ο οποίος απολάμβανε την εκτίμηση των συναδέλφων του και του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Η κηδεία του Σοφιανού Χρυσοστομίδη θα γίνει το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Οβίδιες μεταμορφώσεις
(δείγματα ενδεικτικά)
Ο Αιμίλιος Λιάτσος, ένας από τους Ηρακλείδες του στέμματος του μνημονίου όταν ανήκε στα αφεντικά της ΕΡΤ, έγινε λάβρος αντιμνημονιακός και εξαπολύει μύδρους από τα μικρόφωνα του Real fm, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι μιλάει από τον αέρα - και με τον αέρα! - του αντιμνημονιακού ραδιοφώνου. Ο Γιώργος Τράγκας, από τη άλλη, έχει κατεβάσει τόνους, ξέχασε το μένος του κατά μνημονίου, Γερμανών κατακτητών, Μέρκελ κλπ. ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου