Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

... ασφαλισμένοι ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Γ΄- Δ΄ Δ/νση, στο Εργασίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
  • ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Συναδέλφισσες-φοι,

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, τα σωματεία Πρακτορείων Τύπου σε Άργος - Ευρώπη, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων μαζί με το σωματείο των Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Προσωπικού Πρακτορείων, καλούμε τους ασφαλισμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ Γ΄ και Δ΄ Διεύθυνση σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, την Τρίτη 16 Δεκέμβρη και ώρα 10 π.μ.

Με την παράστασή μας θέλουμε να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ενάντια στη συνεχή καταπάτηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Γιατί με την εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία καθημερινά χειροτερεύει.

Συγκεκριμένα με την ανοχή του Υπουργείου Εργασίας η Γ΄ Διεύθυνση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ δεν εφαρμόζει το Ν.4075/2012 άρθρο 33 παρ. 2 και εμπαίζει τους ασφαλισμένους εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης καταπατώντας το νόμο, αφού αρνείται τη συνταξιοδότησή τους.

Η Δ΄ Διεύθυνση του ταμείου μας αναγκάζεται να καταφεύγει σε εσωτερικό δανεισμό για την καταβολή των συντάξεων λόγω της καταλήστεψης των αποθεματικών του Ταμείου που προχώρησε η κυβέρνηση.

Επίσης νέο κτύπημα θα επιφέρει στο επικουρικό της Γ΄ Διεύθυνσης του ΤΑΤΤΑ η εφαρμογή του Ν. 4281/2014 που ψήφισε το καλοκαίρι η κυβέρνηση και προβλέπει την ενσωμάτωση στο ΕΤΕΑ έως τον Ιούνιο του 2015.

Για όλα τα παραπάνω οργανώνουμε την παράσταση διαμαρτυρίας, εκφράζοντας και την αντίθεσή μας στη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
.
Απαιτούμε:
  1. Επιστροφή όλων των λεηλατημένων από το “κούρεμα” αποθεματικών του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.
  2. Την πλήρη και ουσιαστική ενοποίηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
  3. ΟΧΙ στην ενσωμάτωση του επικουρικού της Γ΄ Διεύθυνσης στο ΕΤΕΑ.
  4. Άμεση και καθολική εφαρμογή του Ν.4075/2012 (και όχι επιλεκτική) για τους εργαζόμενους που έχουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις.
  5. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απρόσκοπτη απονομή των συντάξεων για τους ασφαλισμένους της Δ΄ Διεύθυνσης παροχών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
ΚΑΛΟΥΜΕ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29

την Τρίτη 16 Δεκέμβρη και ώρα 10 π.μ.

σε παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης


Αγωνιστικά

Οι Διοικήσεις
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου