Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

... απεργία στον "Ιανό" - συμπαράσταση στους συλληφθέντες ...

*
Σύλλογος Υπαλλήλων
Βιβλίου-Χάρτου Αττικής
***
*

Για τη στήριξη των συναδέλφων μας που δικάζονται στις 18 Φλεβάρη 2015 για τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής 28 Δεκέμβρη 2014 έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός.

Για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Από τις ενημερώσεις που σας έχουμε ήδη στείλει και έχουν δημοσιευθεί, αλλά και -για αρκετούς από εσάς- από την ίδια την έως τώρα ενεργή συμμετοχή σας σε αυτήν την υπόθεση αγώνα, θα είναι γνωστό ότι η εκδίκαση της υπόθεσης για τις συλλήψεις των συναδέλφων μας έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός κατά την απεργία της Κυριακής 28/12/14 έχει αναβληθεί για την Τετάρτη 18/2/15. Αντίστοιχα, πρέπει να έχετε ήδη πλήρη ή έστω επαρκή γνώση για τα γεγονότα της ημέρας εκείνης, για την επίθεση που δεχθήκαμε από την εργοδοσία του Ιανού και τα ΜΑΤ και για τις συλλήψεις τόσο έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός, όσο κι έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως. Επίσης, πρέπει να έχετε και εικόνα για το δίκαιο κι επίμονο αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. 



Την Τετάρτη 18/2/15, την ημέρα της δίκης, θα οργανώσουμε και πάλι συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων, την οποία και σας καλούμε να στηρίξετε. Ενώ μέχρι τότε, από κοινού με το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια και όσους άλλους το επιθυμούν θα οργανώσουμε μια σειρά σχετικών παρεμβάσεων.

Στο email αυτό θα θέλαμε να κάνουμε μια ειδική αναφορά στα ψηφίσματα αλληλεγγύης. Εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης κάποιες εβδομάδες πριν είχαμε λάβει ψηφίσματα αλληλεγγύης από μια σειρά από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες από το ταξικό και κοινωνικό κίνημα. Μπροστά λοιπόν στη νέα (εξ αναβολής) εκδίκαση της υπόθεσης για την Τετάρτη 18/2/15 καλούμε όσους δεν μας έχουν στείλει κάποιο ψήφισμα να το κάνουν τώρα, ώστε να προσδώσουμε και με αυτόν τον τρόπο μια μεγάλη δυναμική στον αγώνα μας.

Να σημειώσουμε ότι θα είναι σημαντικό τα ψηφίσματα αυτά να είναι σε δυο αντίτυπα (καθώς οι υποθέσεις των συλληφθέντων της απεργίας μας δικάζονται σε δύο δόσεις), με υπογραφές και σφραγίδα (προφανώς για όσες συλλογικότητες διαθέτουν). Στον ακόλουθο σύνδεσμο [https://bookworker.wordpress.com/2015/01/24/solidarity281214syl/] έχουμε προσπαθήσει να συγκεντρώσουμε τα ψηφίσματα και τις σχετικές ανακοινώσεις που έχουμε λάβει ή έχουν δημοσιευθεί. Για όσες συλλογικότητες χρειάζονται μια βοήθεια στην σύνταξη του ψηφίσματος/ανακοίνωσης, από την πλευρά μας ως σωματείο μπορούμε να συνεισφέρουμε άμεσα με την παροχή σχετικής ενημέρωσης και όποιας άλλης χρήσιμης συμβολής. Τα ψηφίσματα μπορείτε να μας τα δώσετε από κοντά, είτε και να μας τα στείλετε έγχρωμα -αν υπάρχουν σφραγίδες- μέσω email.

Επίσης, από κοινού με το Συντονιστικό δράσης έχουμε ξεκινήσει καμπάνια για την κάλυψη των απεργιακών και δικαστικών δαπανών του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η όποια συμβολή σας και σε αυτό το επίπεδο θα ήταν πολύτιμη.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη στήριξη. Πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε εκ νέου για τις σχετικές παρεμβάσεις που θα οργανώσουμε και για το όποιο κάλεσμα για από κοινού συντονισμό της δράσης μας.

Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Συναδελφικά,

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου