Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

... Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ - περιμένοντας τα δανεικά από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δύο γραμμές για τη “σωτηρία” του

Χωρίς αποφάσεις στη συνέλευση ο ΕΔΟΕΑΠ

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ με θέμα την δύσκολη οικονομική κατάσταση του ταμείου έγινε το περασμένο Σάββατο με απαρτία που επιτεύχθηκε με πολλές δυσκολίες.

Περισσότερα από 1.000 μέλη ωστόσο κατέβηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να ακούσουν τις προτάσεις των μελών του ΔΣ. Η γενική συνέλευση δεν κατέληξε σε αποφάσεις παρά τις αρκετές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατατέθηκαν. Σε αυτήν ωστόσο φάνηκε ξεκάθαρα από τις τοποθετήσεις οι δυο γραμμές που υπάρχουν στον κλάδο για την επιβίωση και σωτηρία του οργανισμού.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της Μ. Αντωνιάδου, προέδρου της ΕΣΗΕΑ που εκπροσωπείται στον ΕΔΟΕΑΠ με τον Νίκο Καρούτζο, η παράταξη του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ στη Θεσσαλονίκη που εκλέγει τον αντιπρόεδρο του ταμείου αλλά και οι εκπρόσωποι της παράταξης Γκανά της ΕΠΗΕΑ και η Ελ. Σπανοπούλου προτείνουν εδώ και τώρα περικοπές για να συνεχιστεί η λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ. Ακούστηκαν και δραματικές εκκλήσεις για εκκαθάριση του Μητρώου των ασφαλισμένων, αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων για να σωθεί το ταμείο.

Στην αντίπαλη πλευρά, των μη περικοπών τάχθηκαν οι Γιάννης Αγγέλης και Πόπη Χριστοδουλίδου που επιμένουν στην αύξηση των εσόδων και του δανεισμού από την ΕΣΗΕΑ.

Ο Πάνος Σόμπολος μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα, ενημέρωσε πως στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ έγινε το αίτημα της προκαταβολής του αγγελιοσήμου μετά και τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού Δ. Στρατούλη. Πρόταση για την προκαταβολή του αγγελιοσήμου από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ παρουσίασε και ο Κώστας Τσουπαρόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ο οποίος φημολογείται πως θα είναι υποψήφιος για τον ΕΔΟΕΑΠ με τη στήριξη της "Συσπείρωσης" - ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως η ένταξη του αγγελιοσήμου στο Διαδίκτυο είναι κομβικής σημασίας για την επιβίωση του οργανισμού.

Οι εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ θα γίνουν στις 12 και 13 Μαρτίου και ήδη οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στην ΕΣΗΕΑ άρχισαν τις επαφές για τους υποψηφίους που θα στηρίξουν.

---
---
Σχόλιο "Α" : ... είναι απορίας άξιο ποιο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα εγκρίνει δάνειο - με ή χωρίς εισαγωγικά - προς ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΕΔΟΕΑΠ) ... ήδη, μια πρώτη απόπειρα απέτυχε παταγωδώς, και πως θα γινόταν αλλιώς ... τώρα, ποια μεθόδευση θα επιχειρηθεί, θα το μάθουμε σύντομα ... και θα έχει ενδιαφέρον το πως θα δικαιολογηθεί μια π.χ. προκαταβολή δύο μηνών αγγελιοσήμου... σε κάθε περίπτωση οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αγρυπνούν - κυριολεκτικά... Υ.Γ.: ... ο κ. Στρατούλης ας βοηθήσει όπως αλλιώς θέλει ...
--- 
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου