Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

... η ΕΣΗΕΜΘ και ο ΕΔΟΕΑΠ ως επαγγελματικό Ταμείο ...

*
Ασύνταχτος Τύπος
***
*

ΕΔΟΕΑΠ - Γενική Συνέλευση:

Έκθετοι οι μνημονιακοί εγκάθετοι στη
διοίκηση, αλλά και οι του προεδρείου
της ΕΣΗΕΜΘ


Θέλουν ένα επαγγελματικό Ταμείο - κλειστό κλαμπ!

Σε πλήρη αναντιστοιχία με το γενικότερο αίσθημα των μελών του Ταμείου των δημοσιογράφων και υπαλλήλων, βρέθηκαν το Σάββατο τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά παρουσία χιλίων μελών του οργανισμού. Αμετανόητοι όσο ποτέ και πιστοί μνημονιακοί, δεν δίστασαν να βγουν και να υποστηρίξουν νέα μέτρα, νέες περικοπές, νέα υποβάθμιση των ασφαλιστικών υπηρεσιών αλλά και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από 3% σε 5%, ως λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που έχει το Ταμείο μας. Τίποτε για τις οφειλές και τις ευθύνες των εργοδοτών και των πρώην κυβερνώντων!

Αυτοί ακριβώς που όλο το προηγούμενο διάστημα διέδιδαν τα περί ασφυξίας του Ταμείου μας και τον επικείμενο ξαφνικό θάνατό του! Αυτοί (διοικήσεις Ενώσεων, Ταμείων, Ομοσπονδιών κλπ) που συνήργησαν στα δυο κουρέματα των αποθεματικών (το κυβερνητικό-τροϊκανό PSI και την αφαίμαξη των καταθέσεων που έκανε η προηγούμενη διοίκηση της Σπανοπούλου στον ΕΔΟΕΑΠ) ή έλεγαν πως αυτή είναι η πραγματικότητα, τι να κάνουμε, το Αγγελιόσημο δεν μπορεί να κερδηθεί κλπ! Ο ίδιος δε ο απερχόμενος πρόεδρος Π. Σόμπολος έδωσε στοιχεία που δείχνουν, όπως είπε, ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν κλείνει: αποθεματικά στην ΤτΕ 15.3 εκατ. ευρώ, ομόλογα 8.3, μετοχές 1.7, αμοιβαία 4.3, καταθέσεις 2.5, δηλαδή σύνολο: 32.1 εκατ. ευρώ.

Οι μνημονιακοί κάθε είδους εμφανίστηκαν να υποστηρίζουν μόνο περικοπές, με τη συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων στη συνέλευση να βρίσκεται σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Με αυτό το δεδομένα, οι μνημονιακοί διοικούντες έμειναν ξεκρέμαστοι, μένοντας εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα με όσα υποστήριξαν, όπως κυρίως οι Καρούτζος, Χριστόπουλος, Σπανοπούλου. Ενώ ο αντιπρόεδρος (προερχόμενος από την ΕΣΗΕΜΘ) Π. Νεστορίδης περισσότερο είχε το μυαλό του στα νέα καθήκοντά του ως πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, αφού τα προηγούμενα χρόνια συνήργησε στα μνημονιακά μέτρα και ως έμμισθος υπάλληλος του Ταμείου μας! Ο δε έτερος εκ Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ) Μ. Καταϊφτσής τασσόταν κι αυτός υπέρ των περικοπών, καθώς και υπέρ της αύξησης της εισφοράς του κάθε εργαζόμενου! Μόνο ο Γ. Αγγέλης και η Π. Χριστοδουλίδου ήταν σταθερά κατά των περικοπών-μειώσεων, αποκαλύπτοντας το όργιο σπατάλης-λαμογιάς και εξοικονομώντας με την αναθεώρηση των συμβάσεων με νοσηλευτικά-διαγνωστικά κέντρα πάνω από 3.000.000 ευρώ!

Μόνο που οι πολιτικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν μετά τις 25/1, τους κατέστησαν τελείως ανεπίκαιρους! Αυτό έδειξαν τις προηγούμενες μέρες οι συναντήσεις των διοικήσεων των Ενώσεων και των Ταμείων μας με τα στελέχη της νέας κυβέρνησης, τα οποία πλειοδοτούσαν στα αιτήματα που τους υπέβαλαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι! Οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν πως δεν πρόκειται να πειραχτούν τα Ταμεία μας, υποσχόμενοι να προωθήσουν την πρόταση να δοθούν χρηματοδοτικές διευκολύνσεις στον ΕΔΟΕΑΠ, με την απόδοση του Αγγελιόσημου των τρεχόντων μηνών προκαταβολικά τώρα από το άλλο Ταμείο μας το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Αυτό που εκτιμήθηκε ήταν ότι οι προκαταβολές του Αγγελιόσημου απο το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα παράσχουν την απαιτούμενη χρηματοδοτική ανάσα, ώστε μέσα στη χρονιά να αντιμετωπιστεί συνολικά το ασφαλιστικό, μέσα φυσικά και από τις γενικότερες ρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν. Η δε πρόταση για εσωτερικό δανεισμό από τις Ενώσεις θα ξανασυζητηθεί.

Μνημονιακές τοποθετήσεις

από τους διοικούντες την ΕΣΗΕΜΘ

Από κοντά και οι Θεσσαλονικείς, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Τ. Φωκιανίδης, ο οποίος βγήκε και υποστήριξε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από 3% σε 5%, την αναλογικότητα παροχών με τις εισφορές, καθώς και την εκκαθάριση του μητρώου. Από κοντά και ο υποψήφιος της ΕΣΗΕΜΘ για το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ Α. Μοσχούλας, ο οποίος υποστήριξε την επαγγελματική αξιοποίηση της περιουσίας του Ταμείου και την πρόσληψη μάνατζερ στη διαχείρισή του. Αμφότεροι στην κατεύθυνση μετατροπής του Ταμείου μας σε ένα κλειστό κλάμπ ολίγων εργαζομένων, αποκλείοντας τους τόσους χιλιάδες ανέργους, τους επισφαλώς εργαζόμενους, τους αμειβόμενους με μπλοκάκια!

Μάλιστα ο Μοσχούλας έμεινε έκθετος, όταν από βήματος της συνέλευσης είπε ότι έγινε κακοδιαχείριση με τις προκαταβολές εφάπαξ που έσπευσαν να πάρουν πολλά μέλη μας. Μόνο που του ήρθε αμέσως η απάντηση από το προεδρείο: Μα κι εσύ έχεις πάρει τέτοια. Ποιός μίλαγε! Είναι ο ίδιος ακριβώς που στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ τάχθηκε κατά της οικονομικής στήριξης των εργαζομένων στην ΕΡΤ!

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΕΣΗΕΑ)
– Μέτωπο Αγώνα (ΕΣΗΕΜΘ)
Το πλαίσιο με το οποίο κατέβηκαν στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ οι της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή από Αθήνα (Αγγέλης, Χριστοδουλίδου,, Παυλόπουλος, Παπαχριστούδη, Αναστασιάδης, Μπράτσιος, Τζήμτσος κα) και του Μετώπου Αγώνα από Θεσσαλονίκη (Νικητόπουλος, Τριανταφύλλου, Μπίκας, Κυριακούλης, Μεϊντάνη, Αγγέλη, Δημολαϊδου, Χαραλαμπίδης, Νικολάου κα) ήταν ξεκάθαρο και συγκεκριμένο:

  1. Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων μας. 
  2. Οι εργοδότες να πληρώσουν το κόστος από την υστέρηση εκατ. ευρώ από τις χιλιάδες απολύσεις. 
  3. Κάλυψη του κεφαλαίου που χάθηκε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. 
  4. Μέτρα είσπραξης των οφειλόμενων εισφορών εργαζομένων από εργοδότες ακόμη και με δήμευση των περιουσιών τους. 
  5. Διασφάλιση των παροχών προς τους ασφαλισμένους. 
  6. Όχι σε μειώσεις των προνοιακών παροχών και μειώσεις των υπηρεσιών υγείας-περίθαλψης. 
  7. Οι ασφαλιστικές εισφορές των αμειβομένων με μπλοκάκια να πηγαίνουν στα Ταμεία μας. 
  8. Επέκταση του Αγγελιόσημου στο Διαδίκτυο. 
  9. Μισθολογική, ασφαλιστική και συνδικαλιστική ένταξη των εργαζομένων στο Διαδίκτυο. 
  10. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Ένας κλάδος,, ένα Συνδικάτο, ένα Ταμείο. Όχι σε επαγγελματικό ταμείο που πετάει εκτός ΕΔΟΕΑΠ τους ανέργους, τους εργαζόμενους με μπλοκάκια και τους επισφαλώς εργαζόμενους.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου