Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

... η Κατσίμη δικαίωσε τις απολύσεις του Παν.Παν. στην ΕΡΤ ...

*
Ανάποδες στροφές
***
*
Η απόφαση της εγγραφής στην ΕΣΗΕΑ του Παν. Παν.

Το πραξικόπημα της Μαριλένας Κατσίμη

Όλο το παρασκήνιο της εγγραφής

Ο ανθρώπινος φόβος είναι ένα απόλυτα κατανοητό συναίσθημα. Ολοι οι άνθρωποι έχουν νοιώσει το φόβο σε διάφορες στιγμές της ζωής τους.

Ομως υπάρχει τεράστια διαφορά να ισχυρίζεται συνδικαλίστρια του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ότι φοβάται μην έχει ποινικές ευθύνες και να παραβαίνει τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου,  αλλά και την απόφαση του Μεικτού Συμβουλίου. Είναι πρόκληση αισχίστου είδους.

Και βέβαια όχι μόνο αυτό. Αλλά να προχωρά σε πραξικοπηματική ενέργεια και να αποφασίζει μόνη της,  χάρη σε μια προσχηματική πλειοψηφία που εξυπηρετεί συμφέροντα ...ηγέτη μιας παράταξης - και μάλιστα κυβερνώσας - αγγίζει τα όρια της κωμωδίας για να μην πούμε κάτι χειρότερο.

Ο λόγος φυσικά για την κυρία Μαριλένα Κατσίμη,  Γενική Γραμματέα του ταλαιπωρημένου σωματείου μας.

Η χαριτόβρυτος κυρία,  σύμφωνα με κείμενο που διάβασε στο διοικητικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 3 Μαρτίου 2015,  αποφάσισε - υπό τον φόβο, όπως δήλωσε ποινικών ευθυνών - να εγγράψει στα μητρώα της Ένωσης ποιόν παρακαλώ;

Τον κ. Παναγιώτη Παναγιώτου,  τον γνωστό Παν. Παν.,  ο οποίος εδώ και χρόνια προσπαθούσε ανεπιτυχώς να γραφτεί μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Προφανώς η κ. Κατσίμη εκτελώντας εντολές του κ. Τρίμη, ο οποίος δήλωσε ότι ο Παν. Παν.  είναι φίλος του, προσπαθεί εδώ και μήνες να τον γράψει στην ΕΣΗΕΑ.

Η χαριεστάτη κ. Κατσίμη έκανε ένα ολόκληρο πραξικόπημα διαγράφοντας τη λέξη Καταστατικό και φυσικά με τη βοήθεια της εκπροσώπου της εργοδοσίας, αλλά και της αντιπολίτευσης της Λ. Συγγρού,  προέδρου κ. Αντωνιάδου πέτυχε να πάρει απόφαση και να γραφτεί ο Παν.  Παν. μέλος ενός σωματείου.

Ο κ. Παν Παν, σαν πρόεδρος στην ΕΡΤ, έστειλε στην ανεργία δεκάδες επαγγελματίες δημοσιογράφους, ενώ απολάμβανε ασυλίας των τότε κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Μπροστά στις πραξικοπηματικές ενέργειες της κ. Κατσίμη,  μόνο τρία μέλη του Δ.Σ. αντέδρασαν σθεναρά. Πρόκειται για την κ. Νανά Νταουντάκη, τον κ. Γιώργο Φιλιππάκη,  αλλά και τον κ. Χρήστο Κυρίτση.

Στους τρεις παραπάνω πρέπει να προστεθεί και ο κ. Δημήτρης Τσαλαπάτης ο οποίος ναι μεν απουσίαζε την ώρα εκείνη εξαιτίας της παρουσίας του σε δικαστήριο, αλλά είναι γνωστές τόσο οι θέσεις του για την διαγραφή του Παν. Παν.  όσο και οι ισχυρές και πάντα τεκμηριωμένες απόψεις του για το θέμα αυτό.

Το παραπάνω αναφέρουμε για την ιστορία και μόνο, μια που για το θέμα αυτό έχει κατατροπώσει τις νομικές ... γνώσεις του δικηγόρου της κ. Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ κ. Απόστολου Τσαλαπάτη.

Η υπόθεση της άρνησης εδώ και χρόνια από την πλευρά του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να γράψει τον κ. Παναγιώτη Παναγιώτου μέλος,  στηρίζεται στην αντισυνδικαλιστική δράση του τελευταίου και κυρίως στη σφαγή δεκάδων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ επί των ημερών της παντοδυναμίας του.

Επιπλέον τον Παν. Παν. έχει αποφασίσει να διαγράψει ακόμα και το Μεικτό Συμβούλιο.

Αλήθεια τι να πρωτοπεί κανείς για τα κατορθώματα της κ. Κατσίμη.

Μπορεί να ξεχάσει κανείς τη μανία της για την Κατσίμειο Ακαδημία ή την ευγενή της πρόθεση να κάνει αίτηση για τη ΝΕΡΙΤ;

Φυσικά τώρα περιμένει μια ... θεσούλα στην υπό ίδρυση ΕΡΤ.

Οι δύο συνάδελφοι που αναφέραμε παραπάνω, η κ. Νταουντάκη και ο κ. Γιώργος Φιλιππάκης έδωσαν πραγματική μάχη μπροστά στο πραξικόπημα της κ. Κατσίμη. Και οι δύο, όπως με πληροφόρησαν, απαίτησαν από την κ. Κατσίμη να παραιτηθεί επιτόπου και να μπει άλλος συνάδελφος στη θέση της, αλλά στου κουφού την πόρτα... Σθεναρή αντίσταση στο πραξικόπημα Κατσίμη πρόβαλε και ο κ. Χρήστος Κυρίτσης παρά τις προκλητικές ενέργειες σε βάρος του από την πρόεδρο κ. Αντωνιάδου.

Πιρανχας
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου