Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

... σίριαλ ο "Ελεύθερος Τύπος" - τι δεν καταλαβαίνετε; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Αγωγή
από τον “Ελεύθερο Τύπο”
στα σωματεία!


Αγωγή κατέθεσαν σε βάρος των σωματείων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, η διοίκηση του “Ελεύθερου Τύπου” για την 48ωρη απεργία που κήρυξαν τα σωματεία και λήγει απόψε το απόγευμα.

Η αγωγή θα εκδικασθεί σήμερα το μεσημέρι στη 1:30, ενώ νωρίτερα, στη 1:00 είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Σκαναβής διαμήνυσε πως δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα 58.000 ευρώ που είχε δεσμευτεί και αντί αυτών, θα δώσει, έναντι των δεδουλευμένων το ποσό των 30.000 ευρώ στους εργαζόμενους.
---
---

... και διαβάζουμε στην syspeirosi.wordpress.com

Πανηγυρίζει η "Συσπείρωση" του ΣΥΡΙΖΑ:
"Κατάφεραν να πάρουν το 40% ενός μισθού..."
Αναστέλλεται η απεργία
στον "Ελεύθερο Τύπο"

Τις επόμενες κινήσεις τους εξετάζουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας

Λήγει σήμερα (4/3) στις 17.00 η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στον «Ελεύθερο Τύπο» χωρίς δυστυχώς να έχουν δικαιωθεί όλα τα (αναμφίβολα) δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Κατάφεραν ωστόσο με τον ενωμένο και αποφασιστικό τους αγώνα, παρά τις εργοδοτικές απειλές ότι «θα κλείσει την εφημερίδα αν απεργήσουν», να πάρουν το 40% ενός μισθού. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία Μπενέκου - Σκαναβή χρωστάει περίπου 750.000 ευρώ στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του Τύπου έθεσαν τελεσίγραφο στη διοίκηση της εφημερίδας πως αν μέχρι την 13η Μαρτίου δεν τους καταβληθούν, έστω σε δύο δόσεις (με την πρώτη την ερχόμενη Παρασκευή), τουλάχιστον δύο μισθοί (από τους οφειλόμενους), θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Επίσης, γνωστοποίησαν πως δε διαπραγματεύονται προηγούμενα χρέη της επιχείρησης προς αυτούς, μειώσεις μισθών ή απολύσεις.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου