Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Διώκεται η ΠΕΛιθογράφων για συνδικαλιστική δράση

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη δικάζεται
το Σωματείο μας, «διότι δεν
συνεμμορφώθην προς τας υποδείξεις»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21/09/17 στις 9:00 π.μ. 
στα δικαστήρια της Οδού Ευελπίδων στο κτήριο 6

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Την ερχόμενη Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη το Σωματείο Λιθογράφων και δύο μέλη της διοίκησης, δικάζονται για τη συνδικαλιστική τους δράση. Η εταιρία UP-PRESS έχει καταθέσει αγωγή εναντίων μας, διότι εναντιωθήκαμε και αναδείξαμε τις μειώσεις μισθών που επέβαλε η συγκεκριμένη εταιρία στους εργαζόμενους, γιατί καλέσαμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούν τα συγκροτημένα εργασιακά τους δικαιώματα. Μάλιστα η κατηγορία εναντίον των δύο πρωτοπόρων συνδικαλιστών δεν μένει στην απαίτηση για οικονομική αποζημίωση, αλλά ζητάει επιπλέον «για την πληρωμή του παραπάνω ποσού να διαταχθεί προσωπική κράτηση»! Όσον αφορά το ίδιο το Σωματείο Λιθογράφων η απαίτηση είναι να δημοσιευτεί «μετάνοια των πράξεών μας» και για κάθε ημέρα καθυστέρησης «να καταδικαστεί σε οικονομική ποινή». Κατά δε των νόμιμων εκπροσώπων (προέδρου και γραμματέα), να απειληθεί «προσωπική κράτηση».

Το Σωματείο Λιθογράφων έχει βρεθεί δεκάδες φορές και θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά σε κάθε προσπάθεια των εργοδοτών να περικόψουν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Αυτό έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση και η εργοδοσία της UP-PRESS, αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία και παρακάμπτοντας την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων είναι καταστατική μας υποχρέωση από την ίδρυση κιόλας του Σωματείου το 1912 και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό.

Είναι φανερό πως η συγκεκριμένη αγωγή εναντίον του Σωματείου μας, δεν έχει στόχο απλά την υπεράσπιση μίας εταιρίας που ήρθε αντιμέτωπη με το ταξικό κίνημα. Η επιδίωξη να οδηγηθεί το Σωματείο μας στα δικαστήρια, είναι μέρος μίας γενικότερης προσπάθειας που συντονισμένα εξαπολύουν κυβέρνηση και εργοδοσία με σκοπό να φιμώσουν όποια φωνή αντιστέκεται. Είναι τα προεόρτια του συνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει στόχο να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή απεργιών, όπως και να δυσκολέψει τη λειτουργία των σωματείων.

Δε θα τους κάνουμε το χατίρι!

Το Σωματείο Λιθογράφων,
δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας

Όπως εδώ και πάνω από 100 χρόνια έπραξαν οι συνάδελφοι που υπηρέτησαν το δίκιο και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, έτσι οφείλουμε να συνεχίσουμε και εμείς. Οι απειλές της εργοδοσίας για οικονομική αφαίμαξη του σωματείου και συνδικαλιστών του, καθώς και οι προτάσεις για προσωπική κράτηση, δεν μας φοβίζουν. Δεν πάει πολύς καιρός που το Σωματείο μας τίμησε τους εργάτες του τύπου που δώσανε στον αγώνα την ίδια τους τη ζωή. Θα ήταν λοιπόν παράδοξο να μας λυγίσει η απειλή για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, τη στιγμή μάλιστα που στις ανακοινώσεις που αναφέρεται η εργοδοσία, παρουσιάζεται η αλήθεια για τα αντεργατικά μέτρα που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να βρεθούνε την Πέμπτη 21/09/17 στις 9:00π.μ. στα δικαστήρια της Οδού Ευελπίδων στο κτήριο 6 για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν μας τρομάζουν, πως όποιος τα βάζει με τους συναδέλφους που αγωνίζονται, θα έχει απέναντί του όλο τον κλάδο.

Καλούμε τα ταξικά σωματεία και πρωτοπόρους εργάτες από κάθε κλάδο να εκφράσουν και αυτοί την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21/09/17 στις 9:00 π.μ. στα δικαστήρια της Οδού Ευελπίδων στο κτήριο 6

Αγωνιστικά η Διοίκηση



---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου