Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στην ΕΣΗΕΑ
και οι δημοσιογράφοι
των ενημερωτικών sites
Την άμεση έναρξη των διαδικασιών εγγραφής στην ΕΣΗΕΑ των δημοσιογράφων που εργάζονται σε ειδησεογραφικές σελίδες στο ίντερνεταποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες του aixmi.gr.

Η είδηση κυκλοφόρησε μέσω social media από μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από το σωματείο.
---
Η ΕΙΤΗΣΕΕ
ζητάει 2.100 εργαζόμενους

Και ο αριθμός των εργαζομένων των προς αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών έχει τεθεί στην άτυπη διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Με την προκήρυξη του 2016 για τις τέσσερις άδειες προβλέπονταν κατ’ ελάχιστο 1.600 εργαζόμενοι. Με την απόφαση του ΕΣΡ για προκήρυξη επτά αδειών ο ελάχιστος αριθμός θα είναι στους 2.800. Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ζητάνε να υποχωρήσει στους 300 ανά σταθμό, δηλαδή στο σύνολο να υπάρχουν κατ’ ελάχιστο 2.100 θέσεις στους επτά σταθμούς εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.
---
Από την Alpha Editions το "Elle"

Τα δικαιώματα του περιοδικού «Elle», που κυκλοφορούσε από την Pegasus Magazines του Ομίλου Πήγασου, εξασφάλισε ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Η επανέκδοση του περιοδικού θα γίνει από την Alpha Editions.
---
Προς ολοκλήρωση
η μεταβίβαση του ETV

Στις 10 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται ο οικονομικός έλεγχος για την απόκτηση της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ από την Dimera του Ιβάν Σαββίδη. Για να ολοκληρωθεί όμως η πράξη θα χρειαστεί έναν ακόμη μήνα, για να διαπιστωθούν αν υπάρχουν διαφορές από τον φορολογικό έλεγχο. Το τίμημα της πώλησης είναι 15 εκατ. ευρώ μαζί με την ανάληψη των υποχρεώσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι ρυθμισμένες οφειλές του ΚΚΕ προς τα Ταμεία, τις οποίες αναλαμβάνει η πλευρά Σαββίδη. Στο ταμείο της εταιρείας υπήρχαν περίπου 4 εκατ. ευρώ.
---
Στάσεις εργασίας
στο ΒΗΜΑ FM

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη νέων 6ωρων στάσεων εργασίας από τις 08.00 έως τις 14.00 της Τετάρτης 27, της Πέμπτης 28 και της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2017 για όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM».

Οι στάσεις εργασίας αποφασίστηκαν, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους συναδέλφους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την ομαλή λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού.
---
Υφυπουργός Πετρόπουλος έφα:
Το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ
είναι εφικτό να λυθεί...

Υπέρ της ταχείας αναζήτησης λύσης για τον ΕΔΟΕΑΠ τάχθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, κατά τη... συνάντηση που είχε χθες, με τις αντιπροσωπείες των εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ) και τη διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), όπως ενημέρωσε το υπουργείο.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου