Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΜΕ - παραιτήσεις (Βήμα, Real Group), απολύσεις (Σκάι)...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η πρώτη παραίτηση από το ΒΗΜΑ

Η πρώτη αποχώρηση από το «ΒΗΜΑ», υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς Μαρινάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα και αφορά την παραίτηση του art director της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Κοκκαλίδης αποχώρησε με κατεύθυνση την «Καθημερινή», θεωρώντας ότι ο ρόλος του υποβαθμίστηκε στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν.
---
Απολύσεις στο αθλητικό του ΣΚΑΪ

Τρεις απολύσεις σημειώθηκαν σήμερα από το αθλητικό τμήμα του ΣΚΑΪ που βρίσκεται σε αποδρομή εξαιτίας της αποχώρησης Αλαφούζου από τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα απολύθηκαν οι δημοσιογράφοι Χριστίνα Βραχάλη, Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Σάλτας.
---
Καμπανάκι για το Real Group

…η αποχώρηση στελέχους και στενού συνεργάτη του Νίκου Χατζηνικολάου

Σαν το κουδούνι του θεάτρου (λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση) ήχησε στην αγορά η αποχώρηση από το Real Group του γενικού διευθυντή του ραδιοφώνου, αλλά και του σάιτ enikos Χρήστου Μπάρλα! Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο ήχος του κουδουνιού δεν ταυτίζεται με την ευχάριστη προειδοποίηση… αλλά αντίθετα μοιάζει περισσότερο με ήχο σειρήνας που προμηνύει για κάτι δυσάρεστο… Αφού η αποχώρηση του στελέχους και επί 20 και πλέον χρόνια στενού συνεργάτη του Νίκου Χατζηνικολάου αιφνιδίασε ακόμη και τους πιο υποψιασμένους για την κατάσταση στο Real Group, ερμηνεύοντας την ως έναν κακό οιωνό!

Παρά το γεγονός όμως ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετές και σημαντικές αποχωρήσεις από τα Μέσα της εταιρίας, προκαλώντας περιορισμένους ψιθύρους για την οικονομική εικόνα της εταιρίας… Η απόφαση του Χρήστου Μπάρλα να αποχωρήσει από το πλευρό στην ουσία του Νίκου Χατζηνικολάου, δηλαδή του ανθρώπου με τον οποίο έχει ταυτίσει την επαγγελματική του καριέρα, ήχησε δυσάρεστα, στέλνοντας αρνητικά μηνύματα στην αγορά.

Το Real Group όπως και η πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου, ταλαιπωρείται έντονα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της απουσίας τραπεζικού δανεισμού, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης και τη συσσώρευση ασφυκτικών υποχρεώσεων προς προμηθευτές και εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα οι πωλήσεις των εφημερίδων του ομίλου έχουν πέσει σημαντικά… έχουν ανασταλεί εκδόσεις… και έχει περιοριστεί δραστικά ο κύκλος εργασιών του… με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα όρια της αδυναμίας να εξυπηρετήσει τα δάνεια του, αλλά και να καλύψει επαρκώς τη μισθοδοσία.

Το τελευταίο – σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και ο βασικός λόγος της αποχώρησης του στελέχους από την εταιρία. Στην πραγματικότητα ο Χρήστος Μπάρλας εξάντλησε τις οικονομικές του αντοχές, παραμένοντας πολλούς μήνες απλήρωτος… ενώ λόγω της θέσης του στην εταιρία καθημερινά γινόταν αποδέκτης έντονων παραπόνων από τους εργαζόμενους που επίσης δεν αμείβονταν… Κατάσταση – με λίγα λόγια, που είχε πάψει πια να είναι διαχειρίσιμη!

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσε τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις προθέσεις του… Ενώ ο τελευταίος του ζήτησε να το ξανασκεφτεί, ζητώντας του παράλληλα χρόνο ώστε να βρει λύση… Λύση δεν βρέθηκε και την περασμένη Πέμπτη, αφού συζήτησε αναλυτικά για τη διάθεσή του να παραιτηθεί, οριστικοποίησε την απόφαση του. Εν συνεχεία περίμενε για λόγους σεβασμού να περάσει η πρεμιέρα του Νίκου Χατζηνικολάου τη Δευτέρα στο δελτίο του ΑΝΤ1 και την Τρίτη το πρωί υπέβαλε και τυπικά την παραίτησή του.
---
enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου