Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Πρακτορεία, Λιθογράφοι - πορεία και συνάντηση στο Εργασίας

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ
Συνεχίζουν τον αγώνα
για δουλειά με δικαιώματα

Από τη χθεσινή κινητοποίηση
Νέα κινητοποίηση χτες, με κατάληξη στο υπουργείο Εργασίας, όπου έγινε συνάντηση με την αρμόδια υπουργό

Σε νέα κινητοποίηση, που ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε με πορεία στο υπουργείο Εργασίας, προχώρησαν χτες το απόγευμα η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.

Τα σωματεία συνεχίζουν να διεκδικούν αγωνιστικά τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων, καθώς και τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος για τους απλήρωτους εργαζόμενους τόσο του πρακτορείου «Ευρώπη» όσο και του τυπογραφείου της «Ιριδας». Υπενθυμίζεται ότι η παύση εργασιών στο πρακτορείο «Ευρώπη», στις αρχές Αυγούστου, είχε αποτέλεσμα 250 εργαζόμενοι να βρίσκονται απλήρωτοι και σε ανασφάλεια όσον αφορά τις θέσεις εργασίας.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με την υπουργό Εργασίας, στην οποία έθεσε τα αιτήματα της κινητοποίησης, ζητώντας η κυβέρνηση να πάρει θέση. Με τη συγκέντρωση δόθηκε συνέχεια στην πετυχημένη απεργιακή μάχη στα πρακτορεία Τύπου και τα εργοστάσια εκτύπωσης εφημερίδων και περιοδικών.

Στο πλευρό των εργαζομένων, εκτός από την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και Ομοσπονδιών, καθώς και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μεταφέροντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των εργαζομένων του κλάδου.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου