Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

... ο Σάτυρος των media γράφει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΣΡ όπως... Πολεοδομία!

«Την έχουμε πάθει όπως η Πολεοδομία με τα αυθαίρετα». Το συμπέρασμα ανήκει στον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ροδόλφο Μορώνη.

Η συζήτηση αφορούσε τα ραδιόφωνα που άλλαξαν χέρια και άλλαξαν φυσιογνωμία. Από μουσικά σε ενημερωτικά και το αντίστροφο, κάτι που όμως απαγορεύεται από τον νόμο. «Απαγορεύεται. Εμείς, τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό;» ρώτησε ο αντιπρόεδρος. «Να πούμε στον Χατζηνικολάου απόλυσέ τους όλους; Και τώρα, στο νέο ραδιόφωνο, στον Μάρη, να πούμε και σ’ εκείνον απόλυσέ τους όλους και βάλε μουσική;»

Εύλογοι προβληματισμοί, εάν η δουλειά σου είναι να εφαρμόζεις τον νόμο...
---
GRAViTY: Πόσα πληρώνεται από την Lidl;

Για να εκθέτει τον εαυτό της και την πελάτισσα της;

Συγχαρητήρια, κυρία Κυπριανού. Σκίζει η εταιρεία σας. Μιλάμε για επαγγελματική δουλειά τοπ επιπέδου. Μας έστειλαν χθες το απόγευμα δελτίο τύπου ότι την προηγούμενη εβδομάδα "επισκεφτήκαμε με μια ομάδα δημοσιογράφων την ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού για να γνωρίσουμε από κοντά τους συνεργάτες παραγωγούς της Lidl". Στους οποίους είχαν συμπεριλάβει προφανώς όσους ήθελε η GRAViTY. Τους υπάκουους και τους πειθαρχημένους.

Σε εμάς, πάντως, δεν έστειλε την πρόσκληση να δούμε και εμείς από κοντά πόσο πραγματικοί και πόσο... happy είναι οι Έλληνες παραγωγοί της Lidl.
---
Τι συμβαίνει με τις άδειες ραδιοφώνου;
Τα μηνύματα είναι αντιφατικά:

Από τη μία πλευρά το ΕΣΡ διαβεβαιώνει: «Καμία προετοιμασία για κατάθεση νομοσχεδίου για το ραδιόφωνο δεν έχει τεθεί υπόψη μας από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Κανένας Χάρτης συχνοτήτων δεν έχει εκπονηθεί. Ψηφιακό ραδιόφωνο δεν υπάρχει στην Ευρώπη παρά πειραματικά. Μόνο σε Σκανδιναβικές χώρες».

Από την άλλη πλευρά ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Επικοινωνίας, επιμένει: αν όλα πάνε καλά οι άδειες θα δοθούν μέσα στο επόμενο 8μηνο. Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμοι οι ψηφιακοί Χάρτες συχνοτήτων για όλη την Ελλάδα. Θα δοθούν πανελλαδικές ραδιοφωνικές άδειες, συνολικά 18 στον αριθμό. Σε κάθε Περιφέρεια θα εκπέμπουν επιπλέον περί τους 60 έως 68 τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ανάλογα με τον πληθυσμό. Θα προηγηθεί διαγωνισμός για τον ψηφιακό πάροχο.

Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά;
---
Tέλος εποχής…
για το στέκι των "επωνύμων" στο Ψυχικό

Οι «ΠΟΡΤΕΣ» στον Φάρο του Ψυχικού έκλεισαν. Από το bistro -Cafe του Θάνου Πετμεζά πέρασαν πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι. Τα ακουμπούσε η "καλή κοινωνία" φαίνεται, όμως, ότι δεν ακουμπούσε αρκετά ώστε η επιχείρηση να αντέξει. Όταν πλήρωνε ενοίκιο για το ακίνητο 11.000 ευρώ το μήνα που να αντέξει;

Και πολύ άντεξε.
---
Ο Ευκλείδης και η Siemens

Αίσθηση προκάλεσε χθες, στη Βουλή, η διαβεβαίωση εκ μέρους του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η Siemens τηρεί τη συμφωνία του 2012, που είχε διαπραγματευθεί ο Ευ. Βενιζέλος και υπέγραψε, τελικά, ο Γιάννης Στουρνάρας, με στόχο να «ξεπλυθεί» το γνωστό σκάνδαλο.

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι οι Γερμανοί πλήρωσαν ή ετοιμάζονται να πληρώσουν ό,τι ακριβώς προβλέπεται στη συμφωνία – μέχρι και πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρηματοδότησαν.

Η συμφωνία με την Siemens είχε επικριθεί με σφοδρότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι εποχή να ανεβαίνουν οι εντάσεις με τους Γερμανούς. Εξάλλου, ο ΥΠΟΙΚ είναι θεσμικά υπεύθυνος για την τήρηση της συμφωνίας και, αν κάτι δεν πάει καλά στην εφαρμογή της, ο ίδιος θα χρεωθεί την ευθύνη.
---
Γιατί «περίπατος» Τσίπρα στη ΔΕΘ;

Εν τω μεταξύ, στο στρατόπεδο της δεξιάς- ακραίου κέντρου επικρατεί, μαθαίνω, έντονος προβληματισμός, αν όχι και θυμός. Γιατί, λένε, η συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ήταν.. περίπατος για τον πρωθυπουργό. Δεν τον στρίμωξαν λέει οι δημοσιογράφοι, δεν του έκαναν σκληρές ερωτήσεις, δεν τον πίεσαν. Ποια είναι η ερμηνεία που δίνουν; Εκτός από τις ακραίες φωνές εντός του δεξιού αντι-ΣυΡΙΖΑ ακραίου κέντρου, που έφτασαν να λένε ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να υποβάλλουν τις …παραιτήσεις τους μετά από αυτό, υπήρξαν και ψυχραιμότερες φωνές, που έδιναν άλλες πιο επεξεργασμένες κατασκευές: ότι λέει, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταφέρει να αλλάξουν τον μιντιακό χάρτη. Αφ’ ενός μεν υπάρχουν πλέον περισσότερα ΜΜΕ που τους υποστηρίζουν, αφ’ ετέρου, έχουν καταφέρει σου λέει, να «αδρανοποιήσουν» τα παραδοσιακά μίντια, τα οποία προτιμούν στην παρούσα φάση να μην έρθουν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση. Με δυο λόγια, το στρατόπεδο της βαθιάς διαπλοκής ερμηνεύει την συνέντευξη τύπου ως επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα και αποτυχία των μιντιακών συγκροτημάτων.
---
fmvoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου