Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Οχι της ΕΣΗΕΑ στο νέο Οργανόγραμμα της ΕΡΤ!

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Απορριπτική είναι η πρώτη απάντηση της ένωσης συντακτών στη διοίκηση της ΕΡΤ για το νέο Οργανόγραμμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η ΕΣΗΕΑ με επιστολή της προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής τηλεόρασης, Βασίλη Κωστόπουλο, διαμαρτύρεται επειδή της ζητήθηκε η άποψη επί ενός κειμένου 66 σελίδων σε τρεις ημέρες. Ζητά να γίνει η διαβούλευση επί του σχεδίου οργανογράμματος μετά το Πάσχα και επισημαίνει τα καταρχήν σημεία διαφωνίας της.

Δηλώνει πως το σχέδιο που κυοφορείται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εδώ και πέντε μήνες όχι μόνο δεν είναι «καινοτόμο και σύγχρονο» αλλά κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Ειδικότερα η ΕΣΗΕΑ αναφέρεται στην πρώτη της αυτή αντίδραση στον τομέα της ενημέρωσης, αναφέροντας πως το newsroom που δημιουργείται δεν έχει καμία σχέση με τα news room των δημόσιων ραδιοτηλεόρασεων της Ευρώπης.

Όπως σημειώνει η διεύθυνση ενημερωτικού τομέα είναι διασπασμένη στα τρία, τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο και αυτό που ενοποιείται είναι οι διευθύνσεις ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών, με υποβάθμιση της γενικής διεύθυνσης ειδήσεων. Επίσης αναφέρει ότι αποσπώνται τα ενημερωτικά ραδιόφωνα από τη γενική διεύθυνση ενημέρωσης.

Η δεύτερη παρατήρηση αφορά στον κατακερματισμό της γενικής διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών που γίνεται κάθετος ανά διοικητική δομή δηλαδή και όχι ενιαία ενώ ο τεχνικός έλεγχος περνάει στην αρμοδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου.

Η τρίτη παρατήρηση αφορά στο γεγενός ότι στις 66 σελίδες του σχεδίου οργανογράμματος δεν υπάρχουν οι οργανικές θέσεις ανά μονάδα της ΕΡΤ με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι αναγκαίες θέσεις εργασίας!

---
mediatvnews
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου