Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Συνάντηση για την
πώληση της εφημερίδας

Συζήτηση με επιχειρηματία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο ιδιοκτήτης μεγάλης εφημερίδας που όπως αποκάλυψε το Enimerosi24 χθες (εδώ)… Πρόθεσή του φέρεται να είναι η αποχώρηση από τα ΜΜΕ.
---
Διαγωνισμός

από την ΕΣΗΕΑ
για τα προσωπικά δεδομένα

Διαγωνισμό προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ για την παροχή υπηρεσιών εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα (Κανονισμός ΕΕ 2016/679) και της ελληνικής νομοθεσίας, όπως ενδεχομένως θα διαμορφωθεί / τροποποιηθεί έως την έναρξη εφαρμογής του Κανονισμού. Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός έχει άμεσες επιπτώσεις σε όλα τα σωματεία, τις ενώσεις και τους φορείς όπου διατηρούνται αρχεία δεδομένων.

Η ΕΣΗΕΑ θα προσλάβει συνεργάτη με στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάλυση και την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης σχετικά με τη συλλογή και την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, τον σχεδιασμό των ενεργειών που πρέπει να γίνουν από την ΕΣΗΕΑ ώστε να εφαρμόζεται σε κάθε αναγκαίο βαθμό η σχετική νομοθεσία, την εκπαίδευση του προσωπικού για τη συλλογή και την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κ.ά.
---
Αποχώρησε

από το Θέμα 104.6
ο Βασίλης Χιώτης και
δεν κατεβαίνει στην πολιτική

Καμία σχέση με ό,τι υποστηρίζουν διάφοροι. Δεν είναι μέλος της ΝΔ και ούτε έχει ή είχε σκοπό να κατέβει στην πολιτική. Το αντίθετο, δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά πως θα συνεχίσει στη δημοσιογραφία.
---
Ενάμιση δισ. αρχεία

με ευαίσθητα δεδομένα
κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο...

Εκκαθαριστικά σημειώματα, ιατρικοί φάκελοι, αιτήσεις για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας: η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ελεύθερη για σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο ευαίσθητα αρχεία προσώπων και επιχειρήσεων απ' όλον τον... κόσμο, όπως αποκάλυψαν σήμερα Βρετανοί ερευνητές, επισημαίνοντας τα σημαντικά κενά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, πέρα από το πρόσφατο σκάνδαλο του Facebook.

Μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 οι ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Digital Shadows ανακάλυψαν ένα "βουνό" προσωπικών εγγράφων που δεν προστατεύονται επαρκώς, δεδομένα που αντιστοιχούν σε 12 πεταμπάιτ (ένα πεταμπάιτ ισοδυναμεί με 1000 τεραμπάιτ), δηλαδή σε έναν όγκο κατά 4.000 φορές μεγαλύτερο από τα διαβόητα Panama Papers.

Πρόκειται για έγγραφα όπου ο καθένας μπορεί να έχει ελεύθερη πρόσβαση, εφόσον έχει έστω και ελάχιστη τεχνική κατάρτιση, ανέφερε ο Ρικ Χόλαντ, ο αντιπρόεδρος της Digital Shadows. Εξήγησε ότι οι ερευνητές δεν χρειάστηκε καν να δώσουν κάποιο κωδικό για να τα αποκτήσουν, τονίζοντας ότι "αυτό διευκολύνει πραγματικά τη δουλειά των κυβερνοπειρατών".
---
Θέλει ραδιοφωνική συχνότητα η Βουλή...

Το ενδεχόμενο να ζητήσει τη συχνότητα 106,7 εξετάζει η… Βουλή. Η νομοθεσία προβλέπει και την ανάπτυξη ραδιοφωνικού σταθμού εκτός από τον...
τηλεοπτικό και φυσικά κι άλλες προσλήψεις με το καθεστώς των αμοιβών του Κοινοβουλίου αλλά και μετατάξεις, συνήθως από την ΕΡΤ.

Η συγκεκριμένη συχνότητα διασώθηκε την εποχή του μαύρου από την ΠΟΣΠΕΡΤ με τη λειτουργία της ΕΡΤ Open και τώρα είναι ενταγμένη στη λειτουργία της ΕΡΤ.

---
Χατζηνικολάου - Μητσοτάκης
και στο βάθος Πτωχευτικός Κώδικας;

Αν όντως η συνέντευξη Μητσοτάκη στον RealFM σηματοδοτεί το άνοιγμα του πρώτου στον δεύτερο, κάτι τέτοιο και υπερβαίνει τα όρια μιας δημοσιογραφικής εργασίας και κρύβει μια πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση.

Όπως ο "Σάτυρος" υποστηρίζει, ο Χατζηνικολάου θέλει να εντάξει το Real Group στον Πτωχευτικό Κώδικα και στο άρθρο 106. Παρασκηνιακά έχει προχωρήσει την προεργασία για αυτό και έτσι η όλη κίνηση δείχνει ότι έτσι ο Χατζηνικολάου πιέζει καταστάσεις.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου