Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Πρωτοβουλία για τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κρατουμένων ο απεργός πείνας και δίψας Βασίλης Δημάκης. Ο κρατούμενος των Φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητής του Πολιτικού της Νομικής πραγματοποιεί απεργία πείνας για 29η ημέρα και δίψας για 6η ημέρα, με απώλεια σωματικού βάρους 18%. 

Ο ίδιος διαμαρτύρεται για την άρνηση του Συμβουλίου των Φυλακών να του επιτρέψει να παρακολουθεί με "βραχιολάκι" γεωεντοπισμού τα μαθήματά του στο Πολιτικό της Νομικής Σχολής Αθήνας. Το αίτημά του έχει απορριφθεί τρεις φορές από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ σήμερα, αναμένεται η απάντηση του Δικαστηρίου Εκτέλεσης Ποινών Πειραιά για το θέμα.

Οι δημοσιογράφοι υπογράφουν στο mail greektv.com@gmail.com για το δικαίωμα του Β. Δημάκη στη ζωή και τις σπουδές του. (Η πρωτοβουλία ανήκει στους Στέλιο Νικητόπουλο και Ματίνα Παπαχριστούδη) . Οι υπογραφές θα σταλούν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ
Όταν μπροστά σου εξελίσσεται ένας πόλεμος, πρέπει να πάρεις θέση. Όποιος παραμένει ουδέτερος παρατηρητής είναι σαν να παίρνει τη θέση του νικητή, που σ’ αυτή την περίπτωση είναι η αυθαιρεσία κι ο αυταρχισμός.
Κι όταν η αυθαιρεσία κι ο αυταρχισμός έρχονται αντιμέτωποι με την ίδια τη ζωή, η ουδετερότητα οπλίζει την αυθαιρεσία.
Οι δημοσιογράφοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζητάμε να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη να σπουδάσει και κυρίως να ζήσει.
Οι εκπαιδευτικοί διακινούν διαφορετικό κείμενο και μπορεί ο καθένας να υπογράψει εδώ:
https://secure.avaaz.org/el/petition/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου