Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Οι απλήρωτοι του MEGA και το "αόρατο" δώρο του Πάσχα

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πληρώνουν την Grant Thornton,
αλλά όχι το Δώρο του Πάσχα στο Mega!


Δεν καταβάλουν ΦΠΑ και ειδικό φόρο τηλεόρασης

Η Alpha Bank τράβηξε από τους εταιρικούς λογαριασμούς της Τηλέτυπος ΑΕ ποσό 2 εκατ. ευρώ! Το ποσό αυτό προέκυψε από τα τιμολόγια που πληρώνονται από τους πελάτες για τις διαφημίσεις που έχοιυν μεταδοθεί. Η τράπεζα επέλεξε να πληρώσει και την Grant Thornton για τις υπηρεσίες της, όμως αρνείται να διαθέσει το ποσό των 250.000 ευρώ για πληρωθούν οι εργαζόμενοι το Δώρο του Πάσχα.

Η νομοθεσία περί της καταβολής του, παραβιάζεται εν τω συνόλω περί του Δώρου, από τη στιγμή που υπάρχουν χρήματα και διατίθενται προς τρίτες πλευρές. Επιπλέον, η είσπραξη των ποσών από τη μετάδοση των διαφημίσεων γίνεται χωρίς την απόδοση στο δημόσιο του ειδικού φόρου τηλεόρασης (20%) και του ΦΠΑ (24%), πλην όμως η ΑΑΔΕ, δεν φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον.
---

ΕΤΙΤΑ: Μήνυση αν δεν
καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στο Mega


Όλοι γνωρίζουμε πως η καταβολή του δώρου του Πάσχα είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του Προέδρου του Δ.Σ. του MEGA κ. Μήτραινα στη Διοίκηση του σωματείου μας, το δώρο του Πάσχα δε θα καταβληθεί στους εργαζόμενους του MEGA !!!

Αν τελικά δεν καταβληθεί, η Ένωσή μας θα καταθέσει μήνυση για αυτόφωρο αδίκημα και θα καταφύγει και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Δε γνωρίζουμε τι θα κάνει η Ελληνική Δικαιοσύνη με τους μετόχους και το Δ.Σ. της Εταιρείας, γνωρίζουμε όμως ότι κανείς πια σ’ αυτόν τον τόπο δε θα πιστέψει στα φιλανθρωπικά αισθήματα κάποιων…

---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου