Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΕΣΤΙΑ - Κρέμασε έξι στα μανταλάκια

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΗ Η ΕΣΤΙΑ - ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

Η Εστία, που από καταβολής της δεν έχει καλές σχέσεις με τις φωτογραφίες (αλλά τον τελευταίο καιρό σπάει τον κανόνα, όπως εδώ) σήμερα πρωτοτυπώντας κρεμάει πέντε πρόσωπα της περιόδου της διαφθοράς, και ένα της νεότερης αυθαιρεσίας, στα μανταλάκια των περιπτέρων. Στη θέση του πρώτου θέματός της, όπου συνήθως κυριαρχεί ένα μεγάλο κείμενο, σπανίως πλαισιωμένο με φωτογραφία, υπάρχουν έξι φωτογραφίες-κεφαλάκια με τίτλο «Ιδού ποιοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας» και υπότιτλο «Επιβάρυναν το δημόσιο χρέος με εξοπλισμούς και προμήθειες».

Οι μικρές φωτογραφίες συνοδεύονται, εν συντομία, με τα ολέθρια πεπραγμένα πολιτικών του ΠΑΣΟΚ. Είναι κατά σειρά οι ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ («Προφυλακίστηκε για μίζες 2.835 εκατ. ελβετικών φράγκων», γράφει το συνοδευτικό σύντομο κείμενο), ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ («Καταδικάστηκε για νόθευση της λίστας Λαγκάρντ που περιείχε τις καταθέσεις Παπαντωνίου»), ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ («Ένοχος για μίζες 80 εκατ. δολλαρίων»), ΜΕΝΤΕΛΗΣ («Καταδικάστηκε για μίζα 475 χιλιάδων μάρκων από τη Siemens»), ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ («Υπόδικος: μετέφερε 1 εκατ. μάρκα της Siemens σε ταμεία του ΠΑΣΟΚ»), ΣΗΜΙΤΗΣ («Απλώς προήδρευσε»). Κάτω από κάθε φωτογραφία και κειμενολεζάντα, αναφέρεται η κυβερνητική και πολιτική θέση του καθενός και η διάρκεια στην οποία παρέμειναν σε αυτήν).

Το χωρίς κείμενο βασικό θέμα της σημερινής Εστίας, που δεν παραπέμπει σε εσωτερική σελίδα, θα μπορούσε να είναι καταγγελτική αφίσα κολλημένη στους δρόμους. Προχωρημένο, τουλάχιστον για την ύφος της Εστίας…
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου