Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διεκδικεί
τηλεοπτική άδεια
ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Αίτηση στο ΕΣΡ από τον  Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο επιχειρηματίας σύμφωνα με πληροφορίες διεκδικεί μία από τις δύο “ορφανές” τηλεοπτικές άδειες. Η αίτηση κατατέθηκε από την Αλτερ Εγκο ΑΕ μαζί με εγγυητική επιστολή ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Σε αντίστοιχη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει κι άλλος επιχειρηματίας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο...
---
Εφημερίδα "Η Αυγή"

Κλείνουν τα γραφεία της Αυγής στη Θεσσαλονίκη χωρίς απολύσεις. Φεύγουν ωστόσο και άλλοι εργαζόμενοι από την Αθήνα εξαιτίας της κατάστασης. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το κτίριο και τον όμιλο και επίσης δεν καταβάλλονται επιμίσθια. Οι μισθοί καταβάλλονται κανονικά, καμιά συζήτηση για τα οφειλόμενα.
---
Περιμένει το ΕΣΡ

για τη νέα σήμανση των εκπομπών

Ανοικτό παραμένει το ζήτημα της νέας σήμανσης των τηλεοπτικών εκπομπών. Η πρόταση από την Ολομέλεια του ΕΣΡ έγινε εδώ και αρκετό καιρό και εκκρεμεί η απάντηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για το αν θα υιοθετήσει την πρόταση, εκδίδοντας νέο Προεδρικό Διάταγμα, ή θα την απορρίψει.
---
"Αττικές Εκδόσεις"

Άλλες 2 απολύσεις στις Αττικές εκδόσεις στο εμπορικό τμήμα του περιοδικού Mirror.
---
Μητρώο για τον περιφερειακό και τοπικό Τύπο

Στη δημιουργία Μητρώου για τον περιφερειακό και τοπικό Τύπο προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπως προβλέπει ο ν. 4487/2017 για το «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου». Το μητρώο ειδικά για τον περιφερειακό Τύπο είναι ένα κρίσιμο σημείο στη διανομή της κρατικής διαφήμισης.
---
Εφημερίδα "Documento"

Ένα δημοσιογράφος απολύθηκε από την εφημερίδα Documento, ενώ το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ανακατατάξεις στις δύο ιστοσελίδες (documentonews, koutitispandoras)
---
ΠΟΣΠΕΡΤ: Απεργίες στην ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε χθες 17/10/2018 (χωρίς στάση εργασίας) με μεγάλη επιτυχία, η πανσωματειακή συνέλευση – συγκέντρωση των μελών των σωματείων που είναι μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ (δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων).
Το κλίμα της συνέλευσης ήταν θετικό και δεν υπήρξε αντίθεση στην ομόφωνα ειλημμένη απόφαση του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ για απεργιακές κινητοποιήσεις (πλην τριών συναδέλφων που εξέφρασαν τις …επιφυλάξεις τους).
Η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, θα φέρει ακόμα πιο κοντά την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, η οποία θα είναι εκείνη που θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη – θωράκιση της ΕΡΤ και θα φέρει την ισονομία μεταξύ των εργαζομένων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου