Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αίτημα για τρεις μισθούς
στους απλήρωτους εργαζόμενους του Mega

Ανάσα θα είναι για τους 45 απλήρωτους εργαζόμενους του Mega η έγκριση της αίτησης για την καταβολή τριών μισθών από τον ΟΑΕΔ. Το αίτημα για την καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας έχει υποβληθεί από την ΕΣΗΕΑ, στα πρότυπα πληρωμής των εργαζομένων του Πήγασου, αλλά και του ΔΟΛ την προηγούμενη χρονιά.

Συζήτηση
για την ειδική διαχείριση
της “Ναυτεμπορικής”

Την εκδότρια της «Ναυτεμπορικής», Αγγέλα Αθανασιάδου-Κοντογούρη, κάλεσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με στόχο να συζητηθούν επείγοντα ζητήματα της εφημερίδας κατά την ένταξή της στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης. Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τον έναν λογαριασμό που έμεινε ανοικτός με τη σύμφωνη γνώμη της τράπεζας για να πληρώνονται οι μισθοί, μετά την ενέργεια ορισμένων τεχνικών να προσφύγουν με ασφαλιστικά μέτρα στη δικαιοσύνη. Το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση προς συζήτηση στις 24 Ιουλίου και μέχρι τότε αναζητείται η ενότητα των εργαζομένων, ώστε να μην μπλοκαριστεί ο λογαριασμός της μισθοδοσίας.

Χωρίς έγκριση,
δίχως πρόγραμμα η ΕΡΤ

Δεν υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση το αίτημα της διοίκησης της ΕΡΤ για διάθεση 7 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα για την αγορά ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος για την επόμενη σεζόν, τροποποιώντας τον προϋπολογισμό του 2019. Έγινε μόνο δέσμευση του κωδικού του προϋπολογισμού από τη διοίκηση.

Διαταγές πληρωμής
για το Mega, δίκες με το ΑΡΤ TV

Στις 10 Οκτωβρίου 2019 θα συζητηθεί, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η αγωγή της Digea κατά της City News του Γιώργου Καρατζαφέρη, διεκδικώντας το ποσό των 1.343.482 ευρώ. Πρωτόδικα η εταιρεία έχει κερδίσει την αγωγή και το δικαστήριο υποχρεώνει τον πελάτη της να καταβάλει το ποσό. Η αγωγή κατατέθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 και το σήμα του σταθμού εξακολουθεί να μεταδίδεται από την Digea.
Ταυτόχρονα, τρεις διαταγές πληρωμής έχει εκδώσει κατά της Τηλέτυπος η Digea. Η πρώτη είναι ύψους 521.718 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων, η οποία και εξοφλήθηκε. Η δεύτερη είναι ύψους 238.000 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων, και η Digea έχει προβεί σε αναγκαστική εκτέλεση και η τρίτη είναι συνολικού ύψους 222.680 ευρώ, ενώ έχει ασκηθεί και αγωγή κατά της Τηλέτυπος για ποσό ύψους 37.150 ευρώ. Επίσης, στη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης η Digea έχει λάβει μέρος για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της.

Χ. Μαζανίτης: Τίτλοι τέλους

Ένα μήνα μετά τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, έχοντας συνειδητά σιωπήσει, ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα και να δώσω ορισμένες εξηγήσεις.Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά του κλάδου μας έδωσα με όλες μου τις δυνάμεις τον αγώνα σε αυτό που πίστευα ότι είναι καλό για το σύνολο των συναδέλφων. Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλό μου, ποτέ δεν κυνήγησα την καρέκλα (άλλωστε η παραίτησή μου από την θέση του Ταμία προ μηνών, αλλά και η αποχώρηση από την παράταξη των Ενωμένων Δημοσιογράφων το απέδειξαν περίτρανα), ποτέ δεν έσκυψα σε συμφέροντα, ούτε κούνησα το κεφάλι μου συγκαταβατικά ή αδιάφορα σε κατάφορες αδικίες συναδέλφων. Δεν επεδίωξα την συνδικαλιστική μου επιβίωση ούτε την βολή, όπως οι καρεκλοκένταυροι του κλάδου έχουν επιβάλει ή προσπαθούν να παρουσιάσουν ως κανονικότητα (...) ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ
την υπαγωγή της ΕΡΤ
και του ΑΠΕ στον Πρωθυπουργό!

Η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται σε ετοιμότητα και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα δημόσια ΜΜΕ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με τον νέο υπουργό, αρμόδιο για τα δημόσια ΜΜΕ, Στέλιο Πέτσα.
Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ενημερωθούν το ταχύτερο και με επίσημο τρόπο σχετικά με το σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης για την ΕΡΤ, το ΑΠΕ – ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Οι όποιες αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να ληφθούν ερήμην των θεσμικών οργάνων του δημοσιογραφικού κόσμου. Πάγια θέση της ΕΣΗΕΑ είναι η θεσμική και ουσιαστική θωράκιση της ανεξαρτησίας των δημόσιων ΜΜΕ και της εύρυθμης λειτουργίας τους χωρίς απώλεια θέσεων εργασίας.
Η ΕΣΗΕΑ είναι πάντα έτοιμη για ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με την εκάστοτε κυβέρνηση, με γνώμονα την ελευθερία του τύπου και την απρόσκοπτη εξάσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Η υπηρεσιακή διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει να αντιμετωπίσει αμέσως τα λειτουργικά προβλήματα που έχει προκαλέσει σε νευραλγικά ενημερωτικά τμήματα (όπως η ροή ειδήσεων στο ert.gr ) η εφαρμογή του οργανογράμματος, το οποίο η ΕΣΗΕΑ είχε καταγγείλει, από την πρώτη στιγμή, ως αναχρονιστικό και δυσλειτουργικό.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου