Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι αμοιβές για τους τεχνικούς
των εξωτερικών μεταδόσεων

Συγκεκριμένες αμοιβές για τεχνικούς ανεξάρτητων εταιρειών που εργάζονται σε εξωτερικές μεταδόσεις OB VAN και οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες σε τηλεοπτικούς σταθμούς προτείνουν οι Ενώσεις τεχνικών της ΕΤΙΤΑ και της ΕΤΙΤΒΕ. Η πρόταση με τις συγκεκριμένες αμοιβές και τις υποχρεώσεις των εταιρειών εστάλη από την ΠΟΣΠΕΡΤ σε όλες τις εταιρείες που συνεργάζονται τόσο με την ΕΡΤ, όσο και με τα ιδιωτικά κανάλια.

Θέλουν το “τουριστικό πακέτο” της ΕΡΤ

Το δεύτερο μπουκέτο τηλεοπτικών καναλιών που μεταφέρει η ΕΡΤ στην Αθήνα ζητάνε από την Περιφέρεια, κυρίως από τις τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Μπουκέτο που περιλαμβάνει τα διεθνή κανάλια BBC, DW, TV-5, ΡΙΚ, τα οποία θα περιλαμβάνονται στη δεύτερη ψηφιακή συχνότητα που κατέχει η ΕΡΤ, αλλά δεν μπορούσε να τα μεταφέρει επειδή δεν υπήρχαν ψηφιακοί πομποί.

Ο κύκλος των αλλαγών στον ΑΝΤ1

Νέα περίοδος αλλαγών στον ΑΝΤ1. Ο Τάσος Μιχαλάκης, ο οποίος είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία για ένα διάστημα οκτώ μηνών, επιστρέφει με νέες αρμοδιότητες, ως επικεφαλής στον τομέα των εσόδων και εκ των πραγμάτων συνομιλητής με διαφημιζόμενους και διαφημιστικές εταιρείες. Είναι μια κίνηση ενίσχυσης της εταιρείας, στην οποία οδεύει για να αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία η Άννα Βλαβιανού, έχοντας στο παρελθόν ανάλογη σχέση στον Alpha. Ο Κώστας Τσολάκης, εκ των πλέον ικανών στελεχών της αγοράς, που κατείχε τη θέση, βρέθηκε για δεύτερη φορά εκτός του Ομίλου ΑΝΤ1.

Εξετάζουν το “πάγωμα” της μείωσης

του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ

Νέα τροπή στα δεδομένα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των συμφωνιών της ΕΡΤ με τις ομάδες της Super League 1 και της Super League 2. Στην κυβέρνηση εξετάζοντας τα οικονομικά στοιχεία των υφιστάμενων συμφωνιών που έχουν ήδη μετατραπεί σε συμβάσεις και έχοντας μπροστά τους τις άλλες δύο συμφωνίες με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, οι οποίες δεν έχουν υπογραφεί, παρατηρούν πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα η εξαγγελία για μείωση του ανταποδοτικού τέλους κατά 50% στο 1 ευρώ. Διότι, αν η ΕΡΤ τελικώς υπογράψει συμβάσεις έστω και με μείωση των απαιτήσεων στο 30%, τα χρήματα που απομένουν με το ανταποδοτικό τέλος στα 3 ευρώ, δεν θα επιτρέπουν στην ΕΡΤ να λειτουργεί, χωρίς να προκαλεί ζημίες. Το βάρος των συμφωνιών της ΕΡΤ στα αθλητικά προγράμματα αντιστοιχεί στο 1 από τα 3 ευρώ που πληρώνει ο καταναλωτής με τους υπολογισμούς της διοίκησης. Αύριο, Δευτέρα, πάντως αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΡΤ με αντικείμενο τις υφιστάμενες συμβάσεις με τις ΠΑΕ.

Τα πρόσωπα που ακούγονται για την ΕΡΤ


Έντονη κινητικότητα εντός κυβέρνησης και πέριξ του Ραδιομεγάρου για το σχήμα που θα αναλάβει τη διοίκηση της ΕΡΤ. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει κρούσεις σε στελέχη της Cosmote TV, ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει στελέχη –πρυτάνεις και καθηγητές– που ενεπλάκησαν με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, φέρνοντας τα γνωστά αποτελέσματα. Ενδιαφέρον για την εμπλοκή του στην ΕΡΤ έχει εκφράσει και γνωστός παρουσιαστής, που τον τελευταίο χρόνο δεν βρίσκεται στη μικρή οθόνη, ενώ μερίδιο διεκδικεί και η ομάδα του Ευάγγελου Βενιζέλου εντός και εκτός ΕΡΤ. Την πρόθεσή τους να πάρουν εκπομπές στην κρατική τηλεόραση έχουν εκφράσει και δημοσιογράφοι που υποστήριξαν προεκλογικά ανοικτά τη ΝΔ και στο παρελθόν έχουν εργαστεί στην ΕΡΤ.

Ιδέα για συγχώνευση
ΑΠΕ-ΕΡΤ όπως στην Ουγγαρία

Μία από τις ιδέες που τρέχουν στην κυβέρνηση είναι αυτή της σταδιακής συγχώνευσης της ΕΡΤ με το ΑΠΕ. Ανάλογο καθεστώς υπάρχει ως σήμερα εντός ΕΕ μόνο στην Ουγγαρία. Μια τέτοια συγχώνευση θα βρεθεί ενώπιον της ΕΕ με καταγγελίες για κρατικές ενισχύσεις, καθώς το ΑΠΕ χρηματοδοτείται και εξαρτάται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ η ΕΡΤ έχει ως σταθερό και βασικό έσοδο το ανταποδοτικό τέλος, χωρίς να λαμβάνει χρήματα από το κράτος. Αντιθέτως εισφέρει με τα έσοδα από το μέρισμα, τον φόρο, την πληρωμή των ασφαλιστικών ταμείων. Το ΑΠΕ, από την άλλη πλευρά, στηρίζει τη λειτουργία των sites στην Ελλάδα, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις πληροφορίες που μεταδίδει.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου