Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Από… φθινόπωρο
ο πλειστηριασμός της Τηλέτυπος

Για τον Σεπτέμβριο μετατίθεται το σχέδιο για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος, με τρία όμως νέα στοιχεία: Την κατάσταση στο Open, την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στην τηλεόραση και την εκκρεμότητα στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Η έβδομη άδεια εθνικής εμβέλειας παραμένει στο ράφι και αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στις θεματικές, ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί σε τέσσερις. Ο σταθμός παραμένει τυπικά εν λειτουργία, όπως και η εταιρεία, με μετόχους τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, την εταιρεία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη ή ακόμη και τον Πήγασο.

Οριστική άδεια στο One
του Βαγγέλη Μαρινάκη από το ΕΣΡ

Οριστική άδεια εθνικής εμβέλειας στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου το ΕΣΡ με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια χορηγεί στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ ΑΕ οριστική άδεια, από τη στιγμή που δεν υπήρξε καμία ένσταση . Η 117/209 απόφαση του ΕΣΡ αναφέρει πως η Αρχή “ανακηρύσσει οριστικώς προεπιλεγείσα για τη χορήγηση της άδειας που προκηρύχθηκε με βάση την Προκήρυξη 1/2019 του ΕΣΡ την μοναδική υποψήφια εταιρεία με την επωνυμία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ».”

Ανησυχία για την επόμενη ημέρα του ΕΔΟΕΑΠ

Τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στον ΕΔΟΕΑΠ; Πληροφορίες αναφέρουν πως το ΣτΕ μπορεί να κρίνει συνταγματική τη διάταξη του 2%. Στην περίπτωση αυτή, όμως, η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν θα αφήσει τη λειτουργία της στους δημοσιογράφους. Η νέα κυβέρνηση, αν είναι η ΝΔ, θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο και θα επιβάλει να διοικείται ο ΕΔΟΕΑΠ από μάνατζερ που θα είναι στέλεχος της αγοράς. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ενώ πληρώνουν περισσότερα και πολλοί, η ΕΙΤΗΣΕΕ θέλει να έχει τον πρώτο λόγο. Υπάρχουν πάντως και άλλοι εντός του φορέα των ιδιοκτητών που πιστεύουν πως δεν υπάρχει κανένα νόημα να διατηρηθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, από τη στιγμή που θεωρείται υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ.

Κοινό exit poll
και με τη συμμετοχή της ΕΡΤ

Στο κοινό exit poll όλων των τηλεοπτικών σταθμών θα λάβει μέρος η ΕΡΤ, με κόστος για την εταιρεία 18.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Το exit poll της 7ης Ιουλίου έχουν αναλάβει οι τέσσερις δημοσκοπικές εταιρείες ALCO, MARC, METRON ANALYSIS και MRB HELLAS και τα αποτελέσματά του θα μεταδοθούν σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

ΕΤΙΤΒΕ: Σε πλήρη ανυποληψία
η διοίκηση του EUROPE ONE

Σε πλήρη ανυποληψία έχει περιέλθει ο διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού EUROPE ONE, ο οποίος παρότι διατεινόταν ότι δεν αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους εξακολουθεί να μην καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές, επιδόματα εορτών και αδείας, αποζημίωση Κυριακάτικης απασχόλησης και τους μισθούς υπερημερίας στον ηχολήπτη – τεχνικό μέλος της ΕΤΙΤΒΕ Νικόλαο Δεμερτζίδη ο οποίος τελεί σε επίσχεση εργασίας.Και βέβαια η διοίκηση του σταθμού αρνείται την εφαρμογή της απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης που έχει επιδικάσει στον εργαζόμενο περίπου 20.000€
Ο διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού καταδικασθείς σε πρώτο βαθμό για την πράξη αυτή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης συνεχίζει την επιχειρηματική του δράση στηριζόμενος στην απλήρωτη εργασία, την ίδια στιγμή που καταλαμβάνει και εκμεταλλεύεται μία δημόσια συχνότητα χωρίς να καταβάλλει κανένα αντίτιμο, ενώ όπως ο ίδιος διατεινόταν φιλοδοξεί να λάβει άδεια ψηφιακής συχνότητας.

Να εφαρμοσθεί αμέσως
η νέα ΚΥΑ στο Δημόσιο ζητάει η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους φορείς του Δημοσίου που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της Κ.Υ.Α. για το μισθολογικό καθεστώς των συναδέλφων μας δημοσιογράφων να την εφαρμόσουν αμέσως και αναδρομικά, από 1-1-2019, καθώς εκ του νόμου έχουν την σχετική υποχρέωση. Προφάσεις κάθε είδους και αστείες δικαιολογίες δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές ούτε από εμάς, ούτε από τους συναδέλφους μας που επιτέλους είδαν τους μισθούς τους να ξεπαγώνουν για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2105.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου