Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Η ΕΣΗΕΑ, ο "κλίβανος" και τα αναπάντητα ερωτήματα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 

Τι έκανε ο συνεργάτης της Αντωνιάδου στον «κλίβανο» του Κρέτσου;

Με σβηστές τις κάμερες ασφαλείας και μεταφορές αρχείων, επιχειρούν να σβήσουν τα ίχνη από τις κυβερνητικές και άλλες δράσεις στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. και οι οποίες ελπίζουν ότι όλα θα εξαφανισθούν.

Οι εντολές δίνονται από τον 6ο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή του υπουργού Ν. Παππά και του κυβερνητικού εκπροσώπου Λ. Κρέτσου.

Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα για κιβώτια που διακινήθηκαν, ακόμη και τις μεσημβρινές ώρες, και τις καταγγελίες ότι σε αρκετά υπήρχε η ένδειξη «Μαξίμου».

Δεν υπάρχουν διευκρινίσεις, ούτε για την πρόσφατη βλάβη που υπέστη ανελκυστήρας του κτιρίου. Προφανώς από την ολονύκτια λειτουργία του καθώς και από τη συνεχή χρήση κατά το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε. Φαίνεται πως μετέφερε «βαριά φορτία» τα οποία έπρεπε επειγόντως να απομακρυνθούν.

Προκαλεί όμως εντύπωση και η ταυτόχρονη παρουσία χθες, όπως και άλλες μέρες, συνδέσμου του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και του συστήματος Παππά στο κτίριο, ο οποίος συμμετέχει και στις συνεδριάσεις του ΔΣ της Ένωσης με την ιδιότητα του δικηγόρου.

Η πλειοψηφία του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ και κυρίως η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, τηρούν πλήρη μυστικότητα για τις επαφές και την αποστολή του δικηγόρου τους με το κυβερνητικό αυτό κέντρο, ακόμη και χθες, ενώ οι καταστροφείς εγγράφων έχουν πάρει φωτιά. ‘Άλλωστε δεν υπάρχει απόφαση, ούτε ενημέρωση του ΔΣ - για ευνόητους λόγους.

Σε κάποια από τις επισκέψεις του όμως συνοδευόταν και από συνδικαλιστή άλλης Ένωσης, που μισθοδοτείται ως εργαζόμενος στην ίδια υπηρεσία και είναι προνομιακός συνομιλητή των υπουργών του Σύριζα.

Εντύπωση προκαλεί η στάση του συγκεκριμένου συνεργάτη της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ ο οποίος όταν ρωτήθηκε από εργαζόμενους αλλά και από συνδικαλιστές για την παρουσία του, απέφυγε ενοχλημένος να απαντήσει.

Ήδη στη ΓΓ Ενημέρωσης και στα γραφεία Τύπου έχει αρχίσει να εφαρμόζεται η ΚΥΑ με τα νέα μισθολόγια των δημοσιογράφων με περικοπές μισθών για τους περισσότερους συναδέλφους με την αναστάτωση να κορυφώνεται.

Είχαν προηγηθεί για τις καταστροφικές αυτές ρυθμίσεις, συσκέψεις - συνεδριάσεις, με την συμμετοχή και δύο ακόμη κυριών του σημερινού προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ. (Η μία εργάζεται στην ΕΡΤ και η άλλη στον ΕΟΤ) Σ τις συναντήσεις αυτές έχουν τηρηθεί πρακτικά από τα οποία προκύπτουν ευνοϊκές φωτογραφικές ρυθμίσεις και για τις δύο που θυμίζουν τακτική που τηρούσαν παλιοί εργατοπατέρες.

Προφανώς υπάρχουν και άλλα ζητήματα για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν, όπως φαίνεται κάθε λόγο να χαθούν τα ίχνη τους.


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου